‘Samsung wil de Galaxy S7 al in januari aankondigen’

Abonneer je gratis op Techzine!

De website Sammobile meldt dat Samsung komend jaar van plan zou zijn de Samsung Galaxy S7 al in januari aan te kondigen. Het Mobile World Congress, dat elk jaar in februari in Barcelona wordt gehouden en de afgelopen jaren het decor was van productpresentaties in de Galaxy S-lijn, lijkt daarmee een van zijn hoogtepunten te verliezen.

Waarom Samsung de toestellen dit jaar wat eerder wil aankondigen dan gebruikelijk blijkt niet uit het stuk. Mogelijk hoopt het Zuid-Koreaanse bedrijf dat een aankondiging op een eigen evenement in een rustigere periode meer aandacht zal trekken en de verkoopcijfers zal verbeteren. De verkoopcijfers van de Galaxy S5 en Galaxy S6 vielen namelijk enigszins tegen en de smartphones wisten, in tegenstelling tot de smartphones van concurrent Apple, de afgelopen jaren geen verkooprecords te breken.

Samsung zou verder van plan zijn om zowel premium als wat minder dure varianten van de Galaxy S7 aan te kondigen. Het grootste verschil tussen de verschillende modellen zal daarbij vooral in de processor zitten. De nieuwe smartphones zullen daarnaast, net als de iPhone 6s, worden uitgerust met een display dat zachte drukken en harde drukken kan onderscheiden en ook de camera zal een upgrade krijgen. Veel details over de exacte specificaties zijn echter nog niet uitgelekt en we zullen dus nog even moeten afwachten om erachter te komen in hoeverre het nieuwe vlaggenschip er uiteindelijk op vooruit zal gaan ten opzichte van de specificaties van de Galaxy S6.