TomTom gaat met eigen apps concurreren met Flitsmeister

Abonneer je gratis op Techzine!

TomTom heeft besloten om een poging te doen een einde te maken aan de dominantie van Flitsmeister, de populaire app wordt door enorm veel automobilisten gebruikt om flitscontroles te omzeilen. TomTom heeft nu een eigen app uitgebracht om de concurrentie aan te gaan met Flitsmeister.

De app van TomTom heet in het Nederlands Flitsers en is op dit moment alleen beschikbaar in de Google Play Store, een versie voor iOS of Windows Phone is er nog niet. Wel komt de app meteen beschikbaar in vijftien landen waaronder Nederland en België.

Het principe van de app is hetzelfde als Flitsmeister, gebruikers meldden zelf waar een flitser staat en als voldoende gebruikers dat doen, dan krijgt de rest automatisch een melding. TomTom heeft dus wel gebruikers nodig om deze app goed te laten werken, hoe het dat voor elkaar wil krijgen is niet duidelijk.

Voor TomTom zal het vooral een poging zijn om de merknaam wat op te poetsen, het bedrijf is jaren geleden enorm populair geweest met zijn navigatiesystemen maar inmiddels zijn die allemaal wel vervangen door de smartphone. TomTom verdient nu vooral geld aan het verkopen van kaarten aan onder andere autofabrikanten en bijvoorbeeld Uber.