‘Windows 10 al op meer dan 200 miljoen apparaten’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens anonieme bronnen is Microsoft’s nieuwe besturingssysteem Windows 10 momenteel al op meer dan 200 miljoen apparaten geïnstalleerd. In oktober stond de teller volgens Microsoft nog op zo’n 110 miljoen apparaten.

Inmiddels is Windows 10 ongeveer 5 maanden beschikbaar. Met een totaal van 200 miljoen installaties kwamen er dus maandelijks 40 miljoen bij. Dat Windows 10 goed loopt is in zekere zin niet zo’n verrassing, het is voor het eerst dat Microsoft een Windows-update op grote schaal gratis aanbiedt.

Voor een gratis installatie moet men wel minimaal Windows 7 hebben, bij de upgrade van een oudere versie van Windows moet wel betaald worden. De gratis update is bovendien alleen het eerste jaar geldig, daarna zal Microsoft alsnog geld gaan vragen. De aanwezigheid van deze termijn zou eveneens een drijfveer voor een snelle update kunnen zijn. Daarnaast biedt Microsoft de update ook actief aan bij gebruikers van Windows 7 en Windows 8.

Microsoft heeft zichzelf als doel gesteld om Windows 10 binnen drie jaar op meer dan 1 miljard apparaten te hebben staan. Als het aantal van 200 miljoen klopt is het Amerikaanse bedrijf al een eind op weg.