Chinese Haier betreedt Nederlandse smartphonemarkt

Abonneer je gratis op Techzine!

De smartphonemarkt wordt alsmaar drukker en de druk vanuit China wordt alleen maar verder opgevoerd, nu het vierde Chinese merkt probeert om smartphones te verkopen in Nederland en waarschijnlijk ook België. Na Huawei (en Honor), Lenovo en Xioami betreeft nu ook Haier de Nederlandse smartphonemarkt.

Het Chinese elektronicamerk Haier is in Nederland niet zo bekend, vaak kennen mensen het merk van televisies, wasmachines of andere elektronicaproducten. Haier heeft nu bekendgemaakt zijn vleugels verder uit te slaan, waaronder in Nederland.

In mei van dit jaar verschijnen de eerste twee smartphones in de winkel, de HaierPhone V4 en HaierPhone L56. De HaierPhone V4 beschikt over een 5,5 inch scherm met Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels), MediaTek octacore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Verder is een camera van 13 megapixel en een vingerafdrukscanner aanwezig op de achterzijde van het toestel. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera geplaatst. Dit toestel krijgt een adviesverkoopprijs van 279 euro.

De HaierPhone L56 wordt een stukje goedkoper met een adviesverkoopprijs van 179 euro. Dat toestel beschikt over een 5 inch scherm met eveneens een Full HD-resolutie, verder is er gekozen voor een quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Wederom is er een 13 megapixel camera aanwezig aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde.

Beide toestellen zijn voorzien van 4G en draaien op Android 5.0.1. Of er nog een update komt naar Android 6.0.1 Marshmallow is nog onduidelijk