HP heeft vandaag naast de dunste laptop ook nieuwe Envy-laptops gepresenteerd. De HP Envy 15 inch en de HP Envy x360, wederom 15 inch, zijn daarbij de belangrijkste modellen. Er komt ook nog een 17 inch model maar dat zal de meeste van onze lezers niet echt aanspreken.

HP heeft met de nieuwe Envy-modellen niet geprobeerd om de dunste laptop van de wereld te maken, die titel blijft voorbehouden aan de HP Spectre 13, wel heeft het geprobeerd de laptops beter te maken dan de vorige generatie. De HP Envy 15 is 17,95mm dik en dat is toch 5,75mm dunner dan het vorige model. Ook heeft het 7 procent van het gewicht af weten te poetsen. Het ontwerp is ook volledig gemaakt van aluminium en de accuduur is er opnieuw op vooruit gegaan. Afhankelijk van de configuratie gaat de accu 9 tot 11 uur mee op een volle lading.

De mogelijkheden qua configuraties van dit model lopen zeer uiteen, vandaar ook de brede accuduur. Zo is de HP Envy 15 beschikbaar met een Full HD of 4K-scherm, eventueel ook nog met of zonder touchscreen. Dan heeft HP ook nog Intel Core i5 en i7-modellen beschikbaar, waarvan sommige over een Iris Pro GPU beschikken, 8 of 16GB aan werkgeheugen en ook voor de opslagcapaciteit kan worden gekozen uit een SSD, HDD of een combinatie van een SSD + HDD. Tot slot beschikken

De HP Envy x360 is een variatie op bovenstaand model maar bij dit model kan het scherm helemaal naar achteren worden gebogen. Dit betekent wel dat dit model net een stukje dikker is dan het standaard model.

HP wil op dit moment alleen kwijt dat de modellen in juni in de winkels komen, maar over prijzen is het bedrijf nog niet duidelijk. Op basis van de Amerikaanse prijzen ligt de vanaf prijs zo rond de 750 euro en hoger. Uiteraard is dat prijskaartje voor de minst krachtige specificaties. Hoe uitgebreider het systeem hoe hoger de prijs.

In juni zal ook duidelijk worden welke modellen en specificaties HP actief zal gaan voeren in de Benelux. Waarschijnlijk komt maar een beperkte set van bovenstaande mogelijkheden beschikbaar.