Microsoft Hub Keyboard-app nu ook beschikbaar voor iOS

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft de Hub Keyboard-app nu ook voor iOS beschikbaar gemaakt. De app biedt een alternatief schermtoetsenbord waarmee het mogelijk is om snel contacten en documenten te benaderen. De Android-versie verscheen al eerder.

De toetsenbord-app van Microsoft is een proefproject zoals Microsoft er het afgelopen jaar wel meer heeft gehad. Het bedrijf heeft inmiddels een hele collectie aan Android- en iOS-apps uitgebracht. Op dit moment werkt het toetsenbord alleen nog in het Engels, maar het unieke is een zoekbalk waarmee je eenvoudig contacten en bestanden kan vinden. Het toetsenbord is ook te koppelen aan je Office 365-omgeving zodat je ook daar contacten en bestanden kan vinden.

De informatie kan vervolgens eenvoudig worden gedeeld via de daarvoor bestemde applicaties. Microsoft heeft de app gratis beschikbaar gemaakt via de iOS App Store, wel moet het apparaat voorzien zijn van minimaal iOS 9.1.

Voor Microsoft is dit opnieuw een experimentele app afkomstig van de Microsoft Garage afdeling. Die bouwen wel meer experimentele apps, wat Microsoft wil bereiken met al die apps is nooit helemaal duidelijk. Wellicht hoopt het dat één van die apps ooit ineens een succes wordt. In februari kwam de app ook al beschikbaar voor Android. Binnenkort moet er nog ondersteuning volgen voor meer talen.