Samsung werkt aan zelfstandige virtual reality-bril zonder smartphone

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft het afgelopen jaar de eerste stappen op de virtual reality-markt gezet met de Gear VR, een headset waar je een high-end Samsung-smartphone in kan stoppen om vervolgens te genieten van virtual reality. Samsung heeft nu bekendgemaakt dat het ook werkt aan standalone VR-producten, waarbij geen smartphone nodig is.

Samsung lijkt fors in te gaan zetten op virtual reality waarbij de Gear VR nog maar het begin is. Topman van Samsung’s onderzoeksdivisie, Injong Rhee, laat weten; "We werken aan draadloze en zelfstandige VR-apparaten, die niet perse in combinatie met een smartphone hoeven te werken". Dat betekent dat Samsung waarschijnlijk met een headset gaat komen die beschikt over eigen schermen, mogelijk kan het bedrijf deze headset dan voorzien van twee 2K-schermen, waardoor het VR-beeld nog scherper wordt. Dat is op dit moment de grootste uitdaging.

Samsung gaat nu ook inzetten op de Gear 360-camera, waarmee video’s kunnen worden opgenomen in 360 graden, zodat je helemaal rond kunt kijken.

Samsung werkt voor zijn virtual reality-producten nauw samen met Oculus van Facebook, waardoor het bedrijf de beschikking heeft over de laatste VR-technologie.