Microsoft koppelt Cortana exclusief aan Edge-browser

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft besloten om de persoonlijke assistent Cortana exclusief aan de Edge-browser te verbinden. Als gebruikers zoekopdrachten geven aan Cortana worden die vanaf nu alleen nog maar getoond in de Edge-browser. Eerst was deze koppeling niet verplicht, maar aangezien partijen er misbruik van maken ten koste van de gebruikservaring kiest Microsoft ervoor om Cortana en Edge exclusief aan elkaar te verbinden.

Microsoft vind het belangrijk dat de zoekervaring zo goed mogelijk is bij het gebruik van Bing en Cortana, daarin heeft het bedrijf ook echt een punt want Google is met zijn zoekmachine oppermachtig, dus elke ervaring met zoekmachine Bing moet gewoon perfect zijn wil het gebruikers voor zich winnen.

De markt tussen de persoonlijke assistentes moet nog verdeeld worden, Apple’s Siri, Cortana en Google Now vechten uiteindelijk allemaal om de positie om de PA te mogen spelen van de gebruiker. In Nederland is de keuze nog zeer beperkt door het gebrek aan ondersteuning voor de Nederlandse taal, Siri en Google Now hebben een gebrekkige ondersteuning, bij Microsoft is die nog compleet afwezig. We hopen op termijn goed nieuws hierover te kunnen meldden, maar voor het komende jaar rekenen wij nog nergens op.

Als je wel gebruik maakt van Cortana om te zoeken op het web dan zal die ervaring in elk geval voortaan met de Edge-browser zijn. Microsoft koppelt de assistent en de browser aan elkaar voor deze zoekopdrachten, je kan nog steeds in Windows 10 je standaard browser aanpassen in bijvoorbeeld Chrome of Firefox, maar klik je op een zoekopdracht in Cortana dan zal de Edge-browser geopend worden. Klik je op een link in een ander programma dan wordt gewoon de standaard browser geopend. Dat kan Edge zijn maar dus ook Chrome of Firefox.