Honor presenteert Honor V8 in China

Abonneer je gratis op Techzine!

Honor heeft zoals eerder al duidelijk was zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd in China. De Honor V8 beschikt over een 5,7 inch scherm met een QHD-resolutie en een Kirin 950-processor en twee 12 megapixel camera’s. De Honor V8 verschijnt op dit moment alleen in China maar over enkele maanden zal het toestel naar verwachting ook in Nederland te bewonderen zijn.

Honor kiest ervoor om de Honor V8 uit te brengen in verschillende configuraties, waarbij het verschil zit in de schermresolutie en de opslagcapaciteit. Verder lijken de toestellen identiek te zijn. Honor heeft gekozen voor schermen van 5,7 inch in een metalen behuizing. Het toestel lijkt enorm veel op de Huawei P9 die eerder dit jaar is gepresenteerd. Ook dit toestel beschikt bijvoorbeeld over een dual-camera opstelling, deze keer niet van Leica maar gewoon met Huawei-technologie en twee 12 megapixel-camera’s. Het toestel is ook voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

Aan de binnenkant heeft Honor gekozen voor een Kirin 950-chipset, dit is een octacore-chip met flink wat rekenkracht. Verder is er 4GB aan werkgeheugen en 32 of 64GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Ook is er nog een microSD-kaartslot te vinden op het toestel waarmee de opslagcapaciteit kan worden uitgebreid.

Alle toestellen worden geleverd met Android 6.0 Marshmallow en de Huawei/Honor-skin EMUI.

Het duurste model is voorzien van een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels en 64GB aan opslagcapaciteit en kost in China 378 euro, daaronder komen nog twee modellen maar deze beschikken over een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels en 32GB aan opslagcapaciteit. Het verschil tussen deze twee modellen is de aanwezigheid van NFC. De prijzen voor deze modellen zijn omgerekend 337 euro en 310 euro.

Deze prijzen zijn slechts indicaties want het kost ook nog geld om de producten naar Europa te importen en er moet nog BTW worden toegevoegd. Wat de uiteindelijke prijs in Europa zal zijn weten we pas als Honor de toestellen ook aankondigt voor de Europese markt. Op dit moment verschijnt het toestel alleen in China.