Eerste Google Tango-smartphone komt volgende maand uit

Abonneer je gratis op Techzine!

2016 is op het gebied van smartphones geen slecht jaar voor Google. Niet alleen heeft het twee geheel eigen ontwikkelde smartphones, de Pixel en Pixel XL onthuld, ook is nu bekend dat dit jaar nog de eerste telefoon met het Tango-systeem erop geïnstalleerd uitkomt. Lenovo brengt zijn Phab2 Pro volgende maand al uit.

CNet schrijft dat de 6,4-inch smartphone de eerste is die gebruik maakt van het Tango-systeem. Dat is een dieptecamerasysteem dat de wereld rondom de gebruiker scant en daardoor augmented reality mogelijk maakt. Zo kunnen gebruikers nieuwe meubels projecten op hun omgeving, maar ook bijvoorbeeld spelletjes ermee spelen.

De Lenovo Phab2 Pro wordt verkocht voor 499 euro en komt begin december uit in Nederland. Het toestel heeft als belangrijkste eigenschap de dieptegevoelige camera die zich boven de 16MP-sensor bevindt. Het apparaat is verder voorzien van een Snapdragon 652 processor, 4 gigabyte werkgeheugen, een batterij van 4.000 mAh en een vingerafdrukscanner. Klanten krijgen standaard 64 gigabyte aan opslaggeheugen op de Lenovo-smartphone.

De Phab2 Pro werd half juni aangekondigd  en zou eigenlijk vorige maand al uitgebracht worden. Waarom de smartphone vertraagd is, heeft Lenovo niet onthuld.