Het mag geen verrassing zijn dat Samsung een tweede winstwaarschuwing doet na het besluit om de Galaxy Note 7 helemaal te schrappen. De komende tijd moet het bedrijf alle Note 7-toestellen terughalen en mensen of hun geld teruggeven of ze overtuigen met extra promoties om voor een ander Samsung-toestel te kiezen.

Samsung moet flink wat extra kosten maken doordat het alle Note 7-smartphones moet terughalen. Deze kosten drukken zwaar op de begroting, zeker omdat er geen omzet voor tegenover staat. Daar komt nog bij dat de Note 7-toestellen die begroot stonden voor de verkoop nu wegvallen, want Samsung heeft besloten de Note 7 helemaal niet meer uit te brengen, hierdoor gaat de omzet en de winst fors naar beneden.

Samsung heeft dan ook besloten om nog een tweede winst waarschuwing te doen voor het vierde kwartaal van 2016, maar ook voor het eerste kwartaal van 2017.

Samsung verwacht in totaal 5,3 miljard dollar minder winst te maken nu de Galaxy Note 7 helemaal geschrapt is en het bedrijf meer kosten moet maken om de toestellen om te ruilen. Eerder maakte het bedrijf al bekend zo’n 2,3 miljard dollar minder winst te maken in het derde kwartaal van dit jaar.

Het aandeel van Samsung is de afgelopen week al met zo’n acht procent gedaald. Verwacht wordt dat het aandeel niet veel verder zal dalen door dit nieuws. Aandeelhouders moeten deze periode even uitzingen en wachten tot begin volgend jaar, dan zal Samsung de Galaxy S8 introduceren en gaan proberen dit debacle goed te maken en hopelijk snel te kunnen vergeten.