‘Apple komt op 27 oktober met drie MacBooks’

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple organiseert aanstaande donderdag een evenement. Ondanks dat het bedrijf uit Cupertino zelf nog niet heeft bevestigd wat het zal presenteren tijdens het evenement, heeft het er alle schijn van dat het om een nieuwe MacBook gaat. Het gerucht gaat nu dat er maar liefst drie nieuwe modellen gepresenteerd worden.

De site 9to5Mac meldt dit onder meer op basis van Apple-analist KGI. Die stelt dat Apple een nieuwe 13-inch MacBook, 13-inch MacBook Pro en een nieuwe 15-inch MacBook Pro zal presenteren. Er zouden geen nieuwe iMacs, Mac Mini’s of externe beeldschermen van Apple op het programma staan, die zouden mogelijk pas in de eerste helft van 2017 onthuld worden.

KGI stelt verder dat de nieuwe MacBook Pro voorzien wordt van “veel” grote upgrades, zonder te specificeren waar het om gaat. Geruchten zijn er daarover in elk geval genoeg. De nieuwe MacBook Pro zou zowel in de 13 als de 15-inch variant voorzien worden van een speciale OLED-functierij boven het toetsenbord. Die dient ter vervanging van de bestaande functieknoppen, die volgens Apple te statisch zijn en niet meer passen bij het dynamische gebruik van laptops tegenwoordig. Ook zou Touch ID geïntegreerd worden in de nieuwe laptop.

Een ander gerucht stelt dat alle nieuwe apparaten van Apple voorzien worden van enkel USB-C ingangen en Thunderbolt 3-poorten. De MagSafe-stroomconnector van Apple zou vervangen worden door een traditionelere kabel. Er kan uiteraard ook vanuit gegaan worden dat Apple de laptops van een interne upgrade voorziet, met nieuwe processoren.

KGI schrijft helemaal niets over de nieuwe 13-inch MacBook die Apple zou lanceren als opvolger van de 12-inch Retina MacBook van vorig jaar. Het stelt enkel dat die er gaat komen. Het lijkt waarschijnlijk dat het apparaat wat krachtiger wordt en iets betere specificaties krijgt.