Qualcomm introduceert Quick Charge 4.0 met Snapdragon 830

Abonneer je gratis op Techzine!

Qualcomm zal volgend jaar met de introductie van zijn nieuwe high-end smartphone-processor ook een nieuwe Quick Charge-technologie presenteren. Namelijk Quick Charge 4.0, hiermee wordt het mogelijk de accu nog sneller en met nog meer vermogen op te laden dan al mogelijk was. Dit terwijl Google heeft laten weten dat zogenaamde innovaties aan banden te willen leggen.

Qualcomm wil volgend jaar de lat weer wat hoger leggen waar het aankomt op snellaadtechnologie. Met Quick Charge 4.0 moet het mogelijk worden een smartphone nog sneller op te laden. Het maximale laadvermogen zal worden opgeschroefd van 18 naar 28 watt. Dat betekent ook dat het aantal ampere omhoog gaat en uit zal komen op zo’n 4,7 – 5,6 ampère op 5 volt en 4 ampère op 9 volt.

De technologie wordt tegelijk geïntroduceerd met een nieuwe high-end processor van Qualcomm, waarschijnlijk de Snapdragon 830. Hierin wordt ook gebruik gemaakt van een nieuwe technologie genaamd “Intelligent Negtiation for Optimum Voltage”, kortweg INOVHiermee meet Qualcomm hoeveel vermogen het op elke moment kan loslaten op de accu om problemen zoals oververhitting te voorkomen.

 

De vraag is alleen, hoeveel toekomst deze snellaadtechnologieën hebben, uiteindelijk zijn het allemaal kleine aanpassingen op de universele standaard. Google heeft al bekendgemaakt niet blij te zijn met deze “innovaties”, er is nu eindelijk één universele kabel (USB Type-C) die ook ondersteboven in een smartphone kan worden gestoken, maar nu worden alle adapters weer net iets anders. Google wil op termijn mogelijk deze adapters gaan uitbannen en snellaadtechnologieën verbieden bij Android-smartphones.