2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Over de Acer Aspire TimelineUltra M3 hebben we gemengde gevoelens. Aan de ene kant is het een mooie laptop. Het toetsenbord typt fijn, het touchpad is lekker groot en werkt responsief, het scherm is wel oké, maar zeker niet top is en er zit een écht snelle solid-stateschijf in. Daarnaast zijn de multitouchgebaren fijn en gaat de accu van deze ultrabook ook lang mee. De prestaties zijn bovendien ook goed te noemen, zeker met de dedicated grafische kaart, waarmee deze ultrabook toch wel uniek te noemen is.

Aan de andere kant missen we een beetje de finishing touch. We vinden het jammer dat Acer heeft gekozen voor een CPU van vorig jaar en dat het scherm maar een resolutie heeft van 1366 bij 768 pixels. Als je één keer een 15,6 inch scherm met 1600 bij 900 hebt gezien, wil je niet meer terug, om van het Full HD-scherm van de Asus N56 maar niet te spreken. Ook de buigzaamheid van het scherm en de gehele behuizing is geen goed teken. De plaatsing van de aan-/uitknop is een beetje vreemd, evenals de plaatsing van de led-indicators, maar dat zijn zeker geen onoverkomelijke problemen. Daarnaast ziet het toetsenbord er een beetje goedkoop uit en kan de ventilator nogal wat lawaai maken zodra deze aanslaat.

Nemen we de prijs mee in de beschouwing, dan kunnen we alleen maar concluderen dat je voor 800 euro een andere laptop kan kopen met betere specificaties. Het scherm en de bouwkwaliteit vinden we toch echt onaanvaardbaar voor deze prijsklasse.

Als de Aspire Timeline Ultra M3 wordt vergeleken met de Aspire S3, zijn wij van mening dat Acer heeft geleerd van de problemen met deze laptop. Er zijn echter wel nieuwe mankementen voor in de plaats gekomen.
7.9
  • Ultrabook met dedicated GPU;
  • SSD is snel;
  • Opstarttijd;
  • CPU van vorig jaar;
  • Schermresolutie te laag;
  • Vreemde plaatsing aan-/uitknop;
  • Scherm is wel heel buigzaam.