Meer nieuws

Ook het kleinere kattenkwaad heeft grotere gevolgen in GTA V. Rockstar werkt nog altijd met het bekende sterrensysteem. Eén ster loopt nu echter al snel op naar twee sterren en je zal dan niet alleen de politie moeten ontvluchten, maar je moet je ook nog eens verstoppen aangezien ze je zullen zoeken als ze je uit het oog zijn verloren. Zodra de zaken uit de hand lopen, wordt er groter geschut opgetrommeld, zoals helikopters. Daarnaast zijn de autoriteiten niet altijd even vergevingsgezind en kan een klopjacht dodelijke afloop hebben. Gelukkig zijn er dan nog altijd de ziekenhuizen.

Lastig natuurlijk als je net met een missie bezig bent en het één en ander mis gaat. Gelukkig heeft Rockster ook hier iets nieuws voor bedacht. Missies worden nu beoordeeld met een bronzen, zilveren of gouden medaille. Op verschillende manieren zijn er extra punten te scoren. Een goede manier natuurlijk om spelers terug te laten komen en om alles te laten voltooien. Dit kan natuurlijk ook frustraties opleveren, dan is het fijn om na de zoveelste faal de keuze te hebben om de missie over te slaan.


Een andere grote toevoeging aan het spel zijn heists. Niet dat er veel aanwezig zijn, maar ze zijn wel gevarieerd en je bent er enige tijd zoet mee, aangezien je niet zomaar een bank overvalt. Als voormalig bankovervaller raakt Michael weer snel in zijn oude doen, waarbij hij wordt bijgestaan door Franklin en Trevor.

Voor elke overval zal je je goed moeten voorbereiden, aangezien het overvallen van een juwelier anders zo uit kan lopen in één groot explosiefeest. Voor de daad is het mogelijk om een professioneel team in te huren, maar hoe beter ze zijn, des te meer ze van de buit willen opstrijken. Als de missie überhaupt slaagt natuurlijk.


Ook zal je extra uitrusting nodig hebben, waar je ook zelf voor op pad zult moeten gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vermomming als schoonmaker. In het uitvoeren van de overval krijg je zelf de vrijheid in hoe je het aanpakt. Je teamleden krijgen ook de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen bij het overvallen, maar aangezien er niet veel kansen zijn, zal je goed moeten bekijken waar je prioriteiten liggen.