2min

Conclusie

OS X Mavericks introduceert geen grote nieuwe wijzigingen in OS X en gooit het niet over een andere boeg. Er zijn enkele nieuwe functies van iOS naar Mavericks gehaald, zoals de iBooks- en Kaarten-app. Beide apps zijn erg goed uitgewerkt, maar ik vraag me af hoeveel meerwaarde ze hebben. Lees je echt een compleet boek achter de computer? Ik denk dat veel mensen dat niet doen.

Daarnaast hebben we al Google Maps in de browser, dat betere kaarten heeft dan de Kaarten-app van Apple zelf. Nu heeft de Kaarten-app wel de handige functie om een route direct naar een iOS-apparaat te sturen, maar Google heeft ook al ongeveer hetzelfde met Google Now. Google Now probeert slim je volgende locatie te bepalen en met een tik op een kaart ben je ook aan het navigeren. De Kaarten-app lijkt mij dus een beetje overbodig.

Andere apps hebben wat verbeteringen gekregen, zoals de Agenda-app, waarbij het toevoegen van een afspraak een stuk plezieriger is en de Notities- en Contacten-app, die er nu beide strakker dan ooit uitzien. Jammer is dat Apple Game Center dan weer vergeten is, die app behoudt zijn oude spelbordstijl nog. Verbeteringen in het notificatiecentrum zijn ook wel handig en onder de motorkap zijn enkele wijzigingen toegevoegd die de accuduur van OS X daadwerkelijk verlengen.

Een revolutionaire upgrade heeft OS X natuurlijk ook helemaal niet nodig. OS X is een modern besturingssysteem dat er prachtig uitziet en Mavericks voegt daar enkele kleine dingetjes aan toe, die misschien niet allemaal even nuttig zijn, maar wel goed werken als je ze een keer wilt gebruiken. Daarnaast is de update gratis voor iedereen, waardoor er weinig bezwaar is tegen het installeren van de update.
8.9
  • Her en der kleine verbeteringen in apps;
  • Verbeteringen onder de motorkap;
  • iBooks;
  • Gratis upgrade;
  • Nut van Kaarten-app ontgaat me;