min

Tags in dit artikel

,

Wacht. Er is meer!

Een topatleet loopt warm. Daarna gaat hij op volle snelheid rennen en loopt weer uit. Hetzelfde is de bedoeling bij Meer Brain Training. Er is namelijk ook een spelletje om je hersenen te ontspannen of uit te laten lopen.

Bacteriën uitroeien


Voor het eerst in Brain Training kun je je hersenen laten ontspannen. Het spelletje genaam Bacteriën uitroeien is een mix van Tetris en Vier-Op-Een-Rij. Het is de bedoeling om de verschillende kleuren bacteriën te vernietigen. Dit kun je doen door de pillen, van dezelfde kleur, bovenop de bacteriën te plaatsen. Bij drie pillen van dezelfde kleur verdwijnt de bacterie. Vooral leuk aan dit spel is de rustgevende muziek.

Sudoku


Naast ontspannen zijn er ook heel veel Sudokupuzzels voor de echte Sudokuliefhebber. Sudoku is een uit Japan overgewaaide hype en er zijn een heleboel puzzels van aanwezig in de game. Voor degenen die niet bekend zijn met het spel, zal ik het nog even uitleggen. Het is de bedoeling om de cijfers 1 tot en met 9 in een veld van 9 x 9 vakjes te schrijven. Elk cijfer mag echter maar één keer voorkomen in een rij, kolom of 3 x 3 vak.


Hersenleeftijdtest


Nadat je alle oefeningen hebt doorlopen, Sudoku-puzzels hebt gemaakt, je hersenen hebt ontspannen, alle grafieken hebt bekeken en alle tekeningen hebt vergeleken, kun je weer eens eenn hersenleeftijdtest doen (als je select inhoudt kun je de tests zelf uitkiezen).

Je hersenleeftijd wordt bepaald door de volgende oefeningen.
  • Steen, Papier, Schaar, waarbij je steeds moet verliezen of winnen.
  • Veel Verminderen, waarbij je telkens met een vast getal moet verminderen.
  • Snelle Symbolen, hierin is een symbool toegewezen aan een cijfer.
  • Memory: Optellen.
  • 5 x 5 onthouden, onthoud zoveel mogelijk cijfers en vul ze in.
  • Hoogste Getal, zoek het hoogste getal.
Steen, Papier, Schaar werkt als enige met de microfoon van de DS, dat maakt het spelletje echter alleen maar saaier en gekker.

Multiplayer


Met meerdere spelers spelen kan alleen met DS Download Play, helaas niet online met Wi-Fi. In DS Download Play kunnen twee tot zestien spelers samenspelen met één DS-card. Je hebt de keuze uit de oefeningen Woorden Maken, 5 x 5 onthouden, Wisselgeld en, exclusief in multiplayer, Plaatjesquiz. Bij de Plaatjesquiz moeten alle deelnemers een tekening maken van een bepaald object. Wanneer alle tekeningen zijn verzameld mag iedereen stemmen op de verschillende tekeningen. De tekening met de meeste stemmen wint.