min

Tags in dit artikel

In gebruik en software

In gebruik stelt het toetsenbord niet teleur. De toetsen zijn zwaar en tikken behoorlijk hard, wie dit toetsenbord koopt, kiest daarvoor. Niet iedereen zal hier echter fan van zijn, dus probeer het toetsenbord eens uit voor je meer dan honderd euro op de (online) toonbank legt. Het klopt verder ook dat het toetsenbord absoluut geen problemen heeft met het verwerken van meerdere toetsaanslagen tegelijkertijd, dat loopt allemaal op wieltjes.


Verder valt weinig op te merken over het toetsenbord, gezien de weinige extra features die het biedt tegenover een standaard toetsenbord. Wel is het een beetje jammer, maar niet onoverkomelijk, dat het toetsenbord zowel een USB-poort als een PS/2-poort in beslag neemt en als die laatste niet beschikbaar is, zelfs twee USB-poorten. Ook schijnen de LED’s van de scroll-, num- en capslock bijzonder fel, wat een beetje overbodig is. Dat, samen, met de extra hardware waarvan het toetsenbord voorzien is, zorgen ervoor dat je dit toetsenbord dan ook beter niet kunt aansluiten op een USB-hub die niet voorzien is van eigen stroomvoorziening.


Ook qua software valt weinig te vertellen, aangezien deze simpelweg niet bestaat. Het toetsenbord biedt naast de eenvoudig te bedienen mediatoetsen namelijk geen enkele andere extra functie.

We bedanken Nikolas voor het insturen van deze review.