3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Scherm, geluid & camera

Scherm

Het scherm van de Honor 8 heeft een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, op een grootte van 5,2 inch. Daarmee komt de pixeldichtheid op 423 pixels per inch en dat is meer dan genoeg om een scherp beeld te hebben. Een pixeldichtheid van meer dan 330 pixels per inch komt eigenlijk alleen van pas als je gebruik zou willen maken van Virtual Reality-toepassingen, omdat het scherm dan veel dichter op je ogen zit waardoor je afzonderlijke pixels ook makkelijker kunt onderscheiden. Omdat het hier een LCD-scherm betreft zijn zwartwaarden niet zo extreem donker als dat we gewend zijn van AMOLED-schermen, maar aan de andere kant heeft de Honor 8 absoluut geen last van de blauwe waas die bij veel smartphones met AMOLED-scherm over het beeld hangt. De Honor 8 weet kleuren verder ook prima neer te zetten, het scherm kan zeer helder gezet worden en de kijkhoeken zijn ook dik in orde. dsc_0398 Vingerafdrukken en vuil blijven makkelijk staan op het scherm van de Honor 8. Het lijkt er daarom op dat Honor heeft bespaard op een goede oleofobe afwerking van het scherm. Zo’n laag zorgt er normaal gesproken voor dat het scherm niet zo gevoelig is voor vlekken. dsc_0411

Geluid

De speaker van de Honor 8 zit onderaan het toestel. Als je de smartphone in landschapsmode in je hand hebt bedek je de speaker nogal makkelijk, waardoor vrijwel al het geluid geblokkeerd wordt. Dat levert natuurlijk geen pluspunten op. De speaker weet redelijk veel geluid voort te brengen en de kwaliteit ervan blijft ook op het hoogste volume relatief goed. Wel is het zo dat lage tonen niet aan deze speaker besteed zijn: ze zijn zo goed als volledig afwezig. De andere frequenties zijn wel gewoon goed vertegenwoordigd.

Camera

De Honor 8 heeft op de achterzijde een dubbele camera aan boord. Deze camera’s schieten in beide gevallen beelden met een resolutie van 12 megapixel. De camera’s schieten echter niet hetzelfde soort beeld: de ene camera schiet een normale foto, de andere een monochroom beeld. Door deze beelden samen te voegen moet er meer helderheid en scherpte in beelden worden toegevoegd. Honor heeft er ook voor gekozen om een laser autofocus aan de camera’s te verbinden, waarmee de smartphone op korte afstanden extra snel kan scherpstellen. In de praktijk komt dit niet echt goed uit de verf: als je op een gedeelte van het scherm drukt, duurt het alsnog relatief lang voordat het proces van scherpstellen is afgerond. Als het scherpstellen eenmaal is geregeld, is de camera van de Honor 8 gelukkig wel lekker snel. Met voldoende externe belichting weet de Honor 8 een aardig goede foto neer te zetten. De eerste foto is scherp, al had deze echt nog wel wat helderder mogen zijn. Bij de middelste foto is de externe verlichting vrijwel volledig uitgeschakeld, terwijl de flitser ook uit blijft. Toestellen met optische stabilisatie kunnen hier nog best wel wat van maken, maar de foto van de Honor 8 is vrijwel volledig donker. Ook de laatste foto, waarbij de flitser wel is ingeschakeld, is niet helder genoeg.
Bij de tweede reeks foto’s bekijken we hoe de Honor 8 het in enkele andere situaties doet. De foto links is buiten genomen, en oogt redelijk netjes. De foto doet echter vermoeden dat deze tegen het avondvallen is geschoten, maar dat is wat overdreven. Ook in dit geval is er dus eigenlijk te weinig licht opgevangen. Bij de foto’s van de kantoorruimte is de helderheid redelijk, maar in dit geval is de foto niet helemaal scherp. Als laatste is er een macrofoto gemaakt, hierbij slaagt de Honor 8 opnieuw niet in het neerzetten van een heldere foto, het detail is wel goed.