Conclusie

De Samsung Galaxy S II is op dit moment duidelijk dé Android-telefoon. Samsung heeft op het juiste moment een nieuwe versie van de Galaxy S uitgebracht want het succes van deze smartphone was inmiddels tanende.

Dankzij de komst van dual-core-processoren naar de mobiele markt gaan we qua prestaties een nieuw tijdperk in en daarin weet Samsung vooralsnog de standaard te zetten. In onze benchmarks was de Galaxy S II vaak duidelijk de beste partij, alleen qua gaming kon de LG Optimus Speed 2X een duidelijke voorsprong behouden.

De TouchWiz 4.0-interface die Samsung over de skin van Gingerbread heeft gelegd kent voor- en nadelen, hoewel de nadelen voornamelijk van grafische aard zijn. Het originele uiterlijk van Gingerbread oogt rustiger en stijlvoller. Samsung heeft echter veel slimme en handige extra functies toegevoegd en daarom is TouchWiz wel degelijk een verbetering. Toch blijft het jammer dat de interface niet uit te schakelen is.

Al met al is de Galaxy S II voorlopig de beste Android-telefoon die er is, dankzij de hoge snelheid, maar ook dankzij de degelijke camera en het superieure Super AMOLED Plus-scherm en de vele functies waarvan slechts een fractie in deze review aan bod is gekomen. De Galaxy S II is een absolute aanrader als je graag een nieuwe Android-telefoon wil hebben.
10.0
  • Ontzettend goede prestaties en voelt supersnel aan;
  • Het grote Super AMOLED Plus-scherm toont ongekend mooie beelden;
  • TouchWiz 4.0 voegt vele slimme functies toe..
  • ..maar maakt de interface wel minder stijlvol;
  • Geen sluiterknop voor de camera.