Conclusie

De AMD HD6000-serie is met de review van de HD6570 redelijk compleet gemaakt en we kunnen wel stellen dat het bedrijf goed werk heeft afgeleverd. De HD6570 is hierbij een uitschieter te noemen, zowel in positieve maar ook in negatieve zin.

Zo zijn het stroomverbruik en de geluidsproductie opvallend hoog als we het vergelijken met de HD6450 en HD6670, maar de prestaties zijn dan ook weer redelijk goed als we deze vergelijken met die van de hiervoor genoemde kaarten. Vervelend is wel de piep die bij hoge belasting wordt uitgestoten, maar wellicht ligt dit net aan ons model.

Wie graag een low-budget videokaartje wil hebben zal nog een moeilijke keuze voor de tanden krijgen met de AMD HD6000-serie. De HD6450 lijkt de ultieme HTPC-kaart van het moment terwijl de HD6570 en HD6670 net wat meer performance bieden zodat het ook nog mogelijk is om een spelletje te spelen, al moet je uiteraard niet verwachten dat je het nieuwste van het nieuwste op de hoogste instellingen kan spelen.

Qua prijs/prestatie-verhouding weet de HD6570 de andere twee low-budget-kaarten te overtreffen en daarom biedt deze kaart in principe het meeste waar voor je geld, als je tenminste de problemen met de geluidsproductie en het hogere stroomverbruik voor lief neemt.
8.0
  • Beste prijs/prestatieverhouding van AMD HD6000 kaarten uit de low budget-reeks;
  • Eventueel low-profile, afhankelijk van derden;
  • Redelijk hoog stroomverbruik;
  • Produceert een vervelende piep bij hoge belasting;