Conclusie

Al met al hebben we de Asus op alle gebieden flink aan de tand gevoeld en gekeken hoe deze zich verhoudt tot de concurrentie. Als we simpel gaan kijken naar prestaties dan komt de Asus Eee Pad eigenlijk als een van de betere uit de bus op dit moment.

De HTC Flyer is weliswaar nog beter, maar heeft momenteel nog niet de beschikking over Android Honeycomb (3.x), waar deze tablet al wel op draait. Wij zijn van mening dat elke Android tablet minimaal Android Honeycomb moet draaien.

Gaan we kijken naar de prijs/kwaliteitsverhouding en nemen we ook meteen de mogelijkheden van deze tablet mee ten opzichte van de concurrentie, dan heeft Asus met de Eee Pad Trasnformer wel een unieke positie bemachtigd. Het toetsenbord biedt namelijk een echte meerwaarde, zeker als je veel onderweg bent en als de Android Tablets Apps straks echt beter beschikbaar komen. Voor een prijs van 499 euro heb je hiermee echt een soort nedpad in huis.

De belangrijkste vergelijking is wellicht; is deze tablet ook beter dan de iPad 2? Dat is een lastige vraag, ik denk dat deze tablet het dichtst bij komt van alle tablets die we tot op heden hebben getest, om de concurrentie echt aan gaan met de iPad. Maar Apple behoudt een lichte voorsprong, gezien er simpelweg meer apps beschikbaar zijn voor de iPad. Daarnaast vind ik persoonlijk het design van de iPad 2 net wat mooier en gelikter dan van de Asus Eee Pad, maar goed dat is smaak en is voor iedereen anders.

Ik waardeer deze tablet als uitstekend, want het is gewoon de beste Android tablet die we tot nog toe hebben getest.
10.0
  • Toetsenbord;
  • Extra batterij in toetsenbord;
  • Android 3.1 al beschikbaar.
  • Afdekklepjes voor de USB-poorten;
  • Zoomfunctie camera.