2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Camera

Camera


Zoals je hebt kunnen lezen plaatste Apple op haar iPad 2 ook twee camera’s. Sinds de iPad 2 zijn er op zowel de voor- als achterzijde van de tablet een camera te vinden. Apple probeert hier natuurlijk het gebruik van haar eigen FaceTime mee te stimuleren en gewoon iets extra’s te bieden. Op de voorzijde van de iPad 2 vinden we een VGA-camera die naast FaceTime ook Apple’s eigen PhotoBooth ondersteund. Op de achterzijde vinden we een camera met vijf keer digitale zoom. Tevens is deze camera in staat om op te nemen in een 720p-resolutie.

Ondanks dat de camera op de achterzijde van de iPad in staat is om vijf keer digitale zoom uit te voeren raden wij aan om deze niet te gebruiken. De prestaties hiervan worden op deze instellingen namelijk wel erg slecht. Hieronder vind je wat foto’s die wij hebben gemaakt met beide camera’s.

Camera op achterzijde.


Camera aan voorzijde.


Zoals je ziet geeft de camera op de voorzijde de kleuren een stuk warmer en voller aan. De camera op achterzijde van de iPad 2 geeft daarentegen de kleuren een stuk meer natuurgetrouw weer. Wanneer we kijken naar de prestaties zien we dat de camera aan de voorzijde wel redelijk doet maar eigenlijk geen potten kan breken en alleen bedoelt is voor Facetime en niet meer. Op de achterzijde zijn de foto’s prima voor af en toe een fotootje.

Wanneer we naar de zoom-functie van de camera gaan kijken zien we dat dit eigenlijk een treurige zaak is. Wanneer je gebruik maakt van de zoom-functie zal je zien dat de prestaties en foto’s met grote stappen achteruit gaan.

Gebouw op nul procent zoom


Gebouw op 50 procent zoom


Gebouw op 100 procent zoom


De camera is dus prima te gebruiken voor wat snapshots, Twitter en Facebook foto’s, maar de zoomfunctie kan je beter gewoon met rust laten.