2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gebruik

Gebruik


Toen we de telefoon in gebruik namen merkten we direct enkele positieve dingen op. Zo licht de telefoon door de afgeronde randen fijn in de hand en is de smartphone met zijn net geen 150 gram ook nog eens lekker licht. Daarnaast merk je ook direct dat je met een smartphone te maken hebt welke beschikt over een dual-core processor. Bij gebruik voel je namelijk dat de telefoon overal net wat sneller is en korter de tijd nodig heeft om programma’s op te starten of handelingen te verwerken. Waar je bij de Desire HD nog een beetje vertraging waarneemt als je bijvoorbeeld GPS aanzet is dit bij de Sensation totaal niet het geval



Het besturingssysteem voelt met de 1,2GHz Qualcomm processor ontzettend snel aan en lijkt het op geen enkel moment moeilijk te hebben met zijn opgegeven taken. De HTC Sensation draait op versie 2.3.3 van het Android besturingssysteem. Hierover valt in het geval van de Sensation niets nieuws over te vertellen. De nieuwe versie van HTC Sense komt op de volgende pagina van deze review aan bod.

Een ander pluspunt is het feit dat HTC een grotere accu in de smartphone heeft geplaatst dan bij zijn voorgangers. De Sensation beschikt namelijk over 1520 mAh waar bijvoorbeeld de Incredible S en de Desire HD het moeten doen met respectievelijk 1450 en 1230 mAh. Wanneer we op de website van HTC zelf kijken zien wij echter dat de beltijd omlaag is gegaan ondanks een grotere accu. De stand-by tijd is echter wel gestegen. Het lijkt er dus op dat de HTC vooral het verbruik van de telefoon in stand-by heeft aangepakt.



Dat het bij de Sensation een smartphone van de nieuwe generatie betreft is wel duidelijk. De Sensation is snel, licht en heeft een mooi qHD scherm die de kleuren mooi en warm weergeeft. Daarnaast reageert het scherm goed op zijn input al zijn de licht oplopende randjes wel even wennen. Wanneer we echter een simkaart wilden plaatsen kwamen we voor een verrassing te staan. Het lijkt namelijk dat je enkel het onderste vlak van de achterzij verwijderd. Dit is echter totaal niet het geval. Je verwijdert namelijk bijna de hele behuizing van de Sensation. Wanneer je een simkaart wilt plaatsen verwijder je dus een groot stuk van de behuizing waardoor alleen het scherm met daar achter de componenten overblijft.