3min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit en gebruik

Bouwkwaliteit


Als je de Dell Latitude E6320 in je handen hebt voel je gelijk dat je te maken hebt met een stevige laptop. Dit is niet in de zin van zwaar maar in de zin van dat de laptop degelijk gebouwd is en er kwalitatief goede materialen zijn gebruikt. Net als de Dell Vostro 3350 die recent bij Techzine passeerde is ook bij deze Dell de bouwkwaliteit dik in orde.



Het vergt bij de Latitude E6320 iets meer kracht dan normaal om het scherm open te klappen, hierdoor is het scherm lekker stabiel. Dell let ook op de kleine dingen zoals het feit dat de fabrikant een neppe SD-kaart mee heeft meegeleverd. Je zou denken wat heb je hier aan maar doordat deze zich bevindt in de SD-kaart sleuf aan de voorzijde van de laptop kan er geen stof in de opening komen. Mocht je dit nou onzin vinden kan je de SD-kaart natuurlijk gewoon verwijderen.

Het enige minpuntje wat wij konden vinden met betrekking tot de bouwkwaliteit is het kleine rubbere knopje tussen de toetsen G,H en B. Dit knopje dient als een trackball wanneer je gebruik maakt van het "alternatieve" touchpad. Dit knopje wil soms nogal eens snel losraken. Nou zien we dit wel bij meer laptops met een dergelijk knopje. Wij vinden dit toch het vermelden waard aangezien het rubbertje soms al loslaat bij een niet al te zware "aai" over het toetsenbord.



Al met al is de bouwkwaliteit dik in orde bij de Latitude E6320. Alle knoppen en toetsen voelen stevig aan en reageren goed op de input die wordt gegeven. Daarnaast kraakt of piept de laptop niet bij gebruik, allemaal zoals het hoort en je mag verwachten.

Gebruik


Wat ons direct opviel toen wij de Dell in gebruik namen was dat de touchpad en het toetsenbord soms wat ruzie kunnen hebben. Wanneer je bijvoorbeeld naar beneden scrollt middels de pijltjestoetsen en je muis wilt verplaatsen via je touchpad zal je merken dat dit niet altijd even soepel gaat en een van de twee niet goed zal reageren. Los van elkaar doen deze twee invoermethodes het wel zonder problemen. Het toetsenbord kent, ondanks zijn geringe ruimte, een logische indeling en typt lekker weg. Daarnaast werken zowel het primaire als secundaire touchpad erg goed. De touchpads zijn overigens los van elkaar uit te schakelen en daarnaast ook nog beide volledig uit te schakelen.



Wat nog meer opvalt wanneer we de Dell gebruiken is dat de laptop een behoorlijke krachtpatser is en het nauwelijks moeilijk heeft met het opvolgen van meerder zwaardere taken. Dell richt zich, zoals vermeld, met de Latitude E6320 op de zakelijke markt. De zakelijke gebruikers zullen prima uit te voeten kunnen met deze laptop wanneer zij gebruik maken van zwaardere grafische programma’s. Ook hier haalt de Dell dus dikke pluspunten.

Wanneer je de Dell Latitude E6320 in gebruik neemt zal je eigenlijk niet snel tegen minpunten aanlopen. Het systeem werkt goed en soepel, de accu gaat lekker lang mee, de prestaties zijn goed en daarnaast is de laptop ook nog eens lekker licht en handzaam. Als laatste is ook nog eens het design dik in orde. Tel je deze punten bij elkaar op zie je dat de laptop alles in huis heeft wat je over het algemeen van een laptop mag verwachten.



Aan al die goede pluspunten hangt echter ook een prijskaartje, de basisconfiguratie van deze Dell Latitude heeft een prijs van richting de 1200 euro. Voor de standaard Essential configuratie die wij in deze review behandelen moet zo’n 1400 euro worden neergeteld. Daarbij is wel 3 jaar garantie inbegrepen, waarbij Dell de eerst volgende werkdag al langs komt om je laptop te maken indien er hardwarematige problemen zijn. Wij vinden de prijs van deze laptop ook deze ondersteuning inbegrepen nogal aan de hoge kant.

Als je niet op zoek bent naar dergelijke ondersteuning, dan zijn er voldoende andere modellen op de markt die hetzelfde of meer te bieden hebben. Een goed voorbeeld is de eerder door Techzine getestte Dell Vostro 3350.