I/O-panel en uiterlijk van de F1A75-M Pro
Deze pagina is bedoeld om een uitgebreid beeld te krijgen van het I/O-panel en het uiterlijk van het moederbord. We beginnen met het bespreken van het I/O-panel van de Asus F1A75-M Pro.
I/O Panel
Van links naar rechts en van boven naar beneden bevat het Asus F1A75-M Pro-moederbord de volgende poorten: één PS/2-poort, twee USB 3.0-poorten. één optische aansluiting en een HDMI-output. Een VGA- en DVI-poort. Nogmaals twee USB 3.0-poorten. Een LAN-poort en twee USB 2.0-poorten en 6 jack plug-aansluitingen voor een geluidsset met maximaal 8 kanalen ofwel 7.1 audio.
Uiterlijk
Wat betreft het uiterlijk is de Asus F1A75-M Pro weinig verrassend aan de oppervlakte. We zien de zwarte printplaat en de blauwe en witte elementen die Asus al jarenlang gebruikt. Het geheel is stijlvol, maar we hebben het al veel vaker gezien. Speciale aandacht gaat natuurlijk altijd uit naar de passieve koelblokken die Asus op het moederbord heeft geplaatst. Deze zijn net als het bord zelf zeer stijlvol, de golvende vormen van deze blokjes zijn een succes.


Als we het bord wat beter bekijken valt de socket zelf natuurlijk ook op. Het is zoals gezegd de FM1-socket die bedoeld is voor AMD’s Llano-processoren. De bracket eromheen is enigszins apart te noemen. We hebben inmiddels wel meer FM1-sockets gezien en deze bevestiging voor koelers is wel wat anders dan we tot nog toe zagen. Functioneel maakt het allemaal niet uit, het valt wel op dat deze bevestiging uit twee delen bestaat.
Rechts van de DDR3-sloten bevinden zich twee schakelaartjes. Met deze schakelaars zijn de TPU- en EPU-functies van het moederbord in te schakelen. Deze functies bespreken we op de volgende pagina.
Helaas zitten er op dit moederbord geen reset- en power-knoppen, wat ons werk wel wat lastiger maakt. Zulke knoppen hoef je op een bordje van deze prijsklasse echter ook niet echt te verwachten.

Assemblage
Gedurende het assembleren van het systeem dat we opbouwen rondom de Asus F1A75-M Pro ondervinden we geen noemenswaardige problemen. De bevestiging van de koeler op het bord gaat prima, er is genoeg ruimte over om de DDR3-modules in het moederbord te steken, wat het enige kritieke punt zou kunnen zijn. Alle componenten en aansluitingen zitten op logische plaatsen, goed werk dus van Asus.