1 min

Prestaties

Als laatste onderdeel van de review van de Xperia Ray kom ik natuurlijk traditiegetrouw uit bij de prestaties van het toestel. We meten deze altijd middels twee benchmarks: Caffeinemark en Neocore.

Qua prestaties doet de Ray in Caffeinemark gewoon goed mee met andere singlecore telefoons en het is goed om te zien dat het qua prestaties vrijwel niets verschilt tussen de Ray en de Arc. Natuurlijk is de hardware vrijwel gelijk aan elkaar en is het ook logisch dat er weinig verschil is.

In onze gametest laat de Xperia Ray zich op schrikbarende wijze van zijn beste kant zien. De score van bijna 60 FPS is goed voor een tweede plaats. Het gevoel is zelfs aanwezig dat de Ray nog wel tot meer in staat is, maar dat het toestel om een duistere reden gelimiteerd is tot 60 FPS. Helaas is er geen resultaat van de Xperia Arc te bekennen in de grafieken, dus die vergelijking kan ik niet trekken. Opvallend genoeg wordt de qua hardware veel sterkere Xperia Play bijvoorbeeld ook verslagen. Apart, aangezien dit toestel volledig gericht is op gaming.