3min

Camera

Algemeen

De Titan heeft de beschikking over een lens van 8 megapixel. Dat is nogal wat voor een smartphone, maar tegenwoordig zien we steeds meer toestellen met een maximale resolutie van dit formaat verschijnen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook de Samsung Galaxy S II en de iPhone 4S die zo’n lens hebben. De resolutie zegt echter al lang niet alles meer, dat mag ook wel duidelijk zijn.

De camera-applicatie van de HTC Titan is gewoon de normale Windows Phone-applicatie. Het lijkt er op dat Microsoft een zeer streng regime heeft wat betreft het aanpassen van zijn besturingssysteem, ook de camera-applicatie valt hier blijkbaar onder.

Wat ik nog steeds erg opvallend vind, is dat de aanwezige sluiterknop de telefoon uit de slaapstand kan halen. Dit betekent niet alleen dat je makkelijk de camera-applicatie kan openen wanneer je het wil, het gebeurt ook wanneer je dit niet wil! Bijvoorbeeld in je broekzak. Is de telefoon eenmaal middels die knop ontgrendeld, dan kan er in je broekzak ook van alles gebeuren omdat de telefoon vervolgens normaal gebruikt kan worden… door je broekzak weliswaar.

Foto’s

Wat betreft de kwaliteit van de foto’s presteert de Titan erg goed. Dit lag natuurlijk ook wel in de lijn der verwachtingen gezien de lens. Echter, er is wel één groot nadeel tijdens het gebruik van de Titan en dat is de flitser. De flitser lijkt namelijk een beetje een eigen wil te hebben. Je kan de flitser instellen op Aan, Automatisch of Uit, maar het blijkt uiteindelijk niet zo veel uit te maken of je het toestel nu op Aan of Automatisch zet, want de telefoon blijft gewoon lekker zelf beslissen welke instelling er voor de lens wordt gebruikt. Als het systeem in de accuspaarstand gaat, kan de flits sowieso niet gebruikt worden.

Binnen, goede belichting, zonder flits.


Binnen, slechte belichting, met flits.


Buiten, van dichtbij.


Buiten, van veraf.


Buiten vanaf het zelfde standpunt, volledig ingezoomd.


Ook de zoomfunctie blijkt niet zo goed te werken als we hadden gehoopt. Als we volledig inzoomen worden de foto’s zeer wazig. Het is natuurlijk fijn als je telefoon ver kan inzoomen, maar als de kwaliteit dermate terugvalt heb ik liever dat HTC het limiet wat lager had gezet, want hier heeft werkelijk niemand iets aan.

Video’s

Ook wat betreft video is de kwaliteit dik in orde. De geschoten video toont veel detail en de verversingssnelheid is hoog genoeg om de snel bewegende voertuigen nog vloeiend weer te kunnen geven na de opname.

Voor de laatste software-update trad er ook een probleem in de camera-applicatie op wat betreft het opnemen van video’s. De applicatie kon namelijk niet de instellingen onthouden en daarom stonden de instellingen standaard telkens op een VGA-resolutie en mono-geluid. Gelukkig is dit met de nieuwste update voor Windows Phone opgelost.