2min

Conclusie

De Titan is voor Windows Phone-begrippen een erg goede telefoon. Vooral qua prestaties blijkt de telefoon op het moment een van de betere toestellen te zijn. Als we de vergelijking doortrekken naar andere platformen als Android en iOS valt de Titan waarschijnlijk toch weer in het niet door de mindere processorkracht, maar ook het hinkende besturingssysteem. Windows Phone Mango heeft tal van verbeteringen gebracht, maar loopt nog altijd aardig achter op de concurrerende platformen van Google en Apple.

Het is jammer dat de camera-applicatie niet altijd even goed meewerkt, al werden de problemen met een software-update wel grotendeels verholpen. De softwarebug in het toetsenbord is niet iets dat de Titan alleen zal ervaren en wordt waarschijnlijk binnenkort ook verholpen. Dat kunnen we HTC dus niet aanrekenen.

Titans grote scherm is zeer prettig om naar te kijken, maar is voor het normale gebruik wellicht iets té groot. Het is moeilijk om alle uithoeken van het scherm te bereiken en daarom neigt de gebruiker er al gauw toe om twee handen te gebruiken. Een voor het vasthouden, de ander voor het aansturen. Dat is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk. Het is dan ook echt een persoonlijke keuze of je zo’n scherm prettig vindt. De één zal er misschien bij zweren, de ander zal het scherm wellicht verdommen om zijn grootte.

Het gemis van een SD-ingang is niet heel groot, maar voor een high-end smartphone eigenlijk toch onacceptabel. Als je je hele muziekbibliotheek bij je wil hebben, heb je aan de Titan waarschijnlijk niet genoeg.

Al met al is de Titan een goede telefoon, maar moet je wel opletten of je kan leven met de minpunten.
8.0
  • Unibodybehuizing voelt zeer stevig;
  • Eigen cameraknop;
  • FM-radio;
  • Scherm is erg groot…
  • …voor sommigen echter té groot;
  • Geen SD-slot;
  • Cameralens steekt uit en behuizing is erg glad.