Gebruik

Algemeen


Qua gebruik verschilt de Torch 9810 niet veel van zijn voorganger. Om die reden wil je ik je voor dit onderdeel ook graag verwijzen naar de review van dat toestel. Ik zal de opmerkelijke punten waarop de toestellen van elkaar verschillen (of juist niet) er wel tussenuit pikken en deze hieronder bespreken.

Internet


De eerste opmerking die gewoon gemaakt moet worden is er eentje die ik ook al bij de andere twee recente BlackBerry-toestellen moest maken. Het gaat om de afwezigheid van ondersteuning voor Flash. Een jaar geleden kon RIM nog wegkomen met dit gebrek omdat de processor wellicht te zwak was. Nu de processor een aardige update heeft gehad zou er inmiddels gewoon ondersteuning aanwezig moeten zijn. Daarnaast ondersteunt RIM’s BlackBerry Tablet OS gewoon wél Flash, wat betekent dat de benodigde kennis ook gewoon in huis is.Bellen


Zoals BlackBerry-toestellen vaak bekend staan om hun stabiliteit wat betreft ontvangst mag ook deze Torch 9810 weer in dat rijtje van betrouwbare toestellen worden toegevoegd. Waar veel andere toestellen het signaal moeten laten vallen blijft de Torch 9810 gewoon signaal behouden. Tot op zo’n hoogte dat het bijna niet meer te vertrouwen was, maar dat de telefoon nog altijd gewoon in staat was om gesprekken te voeren. De belkwaliteit met de Torch 9810 is dus gewoon dik in orde.

Accu


Ondanks een upgrade van het scherm en de processor heeft RIM er niet voor gekozen om ook de accu een upgrade te geven. Een opvallende keuze, daar de processor en het scherm naar alle waarschijnlijkheid zorgen voor de grootste energieconsumptie van het toestel.

Als de accuduur wordt vergeleken met die van de Torch 9800 moet dan ook geconcludeerd worden dat de accu inderdaad gewoon iets minder is, al zal de Torch 9810 een dag intensief gebruik normaliter gewoon uit kunnen zingen.