Verpakking & Uiterlijk

Verpakking


Dell heeft duidelijk de nodige aandacht besteed aan de verpakking van de 14z. Wanneer je naar de doos kijkt zien we een vergelijkbaar uiterlijk als we die bij de MSI X360 en X370. We zien namelijk een zwarte doos met daarop vier keer een 14z afgebeeld welke samen de letter x vormen.Wanneer je de doos opent zie je daar dat Dell opnieuw haar zaken goed op orde heeft en ook aan de binnenkant de nodige moeite heeft gedaan om én de laptop goed te beschermen, én het er chique uit te laten zien. Zo zijn zowel de laptop als het netsnoer netjes verpakt. De laptop zelf zit zoals we gewend zijn van Dell netjes in twee foamen houders welke een zeer goede bescherming bieden. Het netsnoer zit, samen met de boekjes, netjes in een aparte zwarte doos.

Zoals je leest ziet de verpakking er netjes en goed uit. Het verleden leert ons dat Dell altijd veel moeite steekt in de verpakking van haar producten en de bescherming ervan. Ook bij de XPS 14z is dit weer dik in orde. De doos ziet er goed uit, is stevig, robuust en beschermt de laptop goed bij vervoer.

Uiterlijk


Dell richt zich met de 14z niet specifiek op een markt. De fabrikant stelt op haar website namelijk dat de 14z uitermate geschikt is voor zowel studenten, thuisgebruik als de zakelijke markt. Wanneer we naar de laptop kijken zien we dat het uiterlijk van de 14z zich echter meer leent voor de zakelijke markt. De laptop is gehuld in een donkergrijs jasje en ziet er daardoor zeer chique uit. Dit betekend natuurlijk niet dat de laptop nu niet in huis of als student zijnde te gebruiken is.Wanneer je naar de laptop zie je dat bijna alles eigenlijk klopt aan de kleine laptop. Wij zeggen bijna omdat er namelijk wel een puntje aan de laptop te vinden is die eigenlijk een beetje buiten het design van de rest van de laptop valt. Dit is namelijk de zilvere ringe die het scherm met de laptop verbind. Deze lijkt het meest op een aantal kleine ringen naast elkaar en ziet er gewoonweg niet mooi uit. Zeker wanneer je naar de rest van de laptop kijkt. We kunnen niets anders zeggen dat dit onderdeel buiten het design van de rest van de laptop valt.Buiten deze "ring" klopt er zoals gezegt eigenlijk alles aan de laptop. Het scherm is zeer dun en ziet er met zijn zwarte bies goed uit. Wanneer we naar het toetsenbord kijken zien we dat de zilvere kleur van de toetsen (waarvan de letters overigens van verlicht zijn) mooi aansluit op de achterkant van het beeldscherm en de onderkant van de laptop. Aan weerskanten van het toetsenbord vinden we daarnaast nog een langerekte strook waaronder we de luidsprekers van de laptop terugvinden. Deze zijn dus op een mooie plek netjes weggewerkt.Als laatste zien we over de hele laptop mooie kleine chrome details welke zeker meedragen aan het zakelijke uiterlijk van de laptop. Een ding is dus zeker. Dell heeft de 14z een zeer net uiterlijk gegeven waarmee je zowel als student, als zakenman/vrouw zeker niet mee voor joker loopt.