Conclusie

Dat Dell goede producten op de markt zet is opnieuw duidelijk geworden. Als we naar de laptop kijken zien we opnieuw een zeer goede laptop welke eigenlijk grotendeels aan onze verwachting voldoet, zeker qua design. Hopelijk besluit Dell op korte termijn om al die lelijke dikke Studio laptops uit het assortiment te schrappen en te vervangen door laptops met een soortgelijk design als deze 14z en de eerder gereviewde 15z.

Perfect is de laptop helaas nog niet. De keuze van de videokaart vinden we bijvoorbeeld erg jammer, hier had Dell best een beter model kunnen kiezen. Als tweede zien we de zilveren ring welke de laptop en het scherm met elkaar verbinden. Deze valt jammer genoeg behoorlijk uit de toon met de rest van de laptop. Dit valt vooral op als de laptop is gesloten.

Buiten deze twee punten valt er eigenlijk niets op de 14z aan te merken. De laptop levert zeer puike prestaties met onder andere een i7 processor en 6 GB geheugen aan boord. Daarnaast beschikt de Dell over een beeldscherm welke eveneens goede prestaties levert en zeer fijn wegkijkt.

Dan komen we tot de eindbeoordeling waarin we ook de prijs meenemen, het door ons getestte model kost 949 euro inclusief 1 jaar garantie. Enerzijds lijkt ongeveer 949 euro veel voor een 14 inch laptop, echter beschikt de laptop wel over goede specificaties (videokaart daargelaten), een goede accuduur en ziet deze er goed uit, ook biedt Dell deze laptop aan in verschillende configuraties vanaf 749 euro tot en met 1199 euro, waardoor er voor ieder wat wils is. Alleen we zijn niet helemaal tevreden en daarom blijven we steken op Goed!

8.0
  • Zeer mooi dun scherm;
  • Design;
  • Prima prestaties voor 14 inch laptop;
  • Rand tussen scharnieren;
  • Videokaart had beter gemogen;