2min

Tags in dit artikel

, ,

Features

Het meest unieke van deze kast moet nog komen. Aan de achterzijde van de binnenkant van de behuizing bevindt zich een aansluitpunt voor vier 3-pins ventilatoren die te samen gevoed worden door een 4-pins molex. Indien de ventilatoren een instelbaar toerental hebben, kan de controller geplaatst worden in de daarvoor bedoelde uitsparing, mits deze de juiste grootte heeft. Op die manier kan aan de buitenzijde het toerental bepaald worden.


Opvallend is dat Antec geen molexverlengkabel meelevert voor de controller. Gezien deze helemaal in de hoek van de kast zit moet men al beschikken over een zéér lange molexkabel om deze te kunnen voeden.

De ventilatie in de behuizing is voldoende om een overgeklokte i7-systeem inclusief crossfire opstelling op een zeer acceptabel niveau te houden. Opvallend is hierbij de geluidsproductie die relatief laag is voor een systeem met zoveel ventilatoren. Geluidsproductie van deze kast ligt gevoelsmatig onder dat van eerder gereviewde kasten als de Xigmatek Pantheon of Antec ACTS 840. Daarentegen is de Cooler Master Silencio 550 minstens zo stil, zo niet stiller.


De afwerking van de kast is goed. De algehele bouwkwaliteit is prima en ondanks het gebruik van veel plastic voelt het geheel beter aan dan zijn voorganger. Hoewel de popnagels niet zijn meegespoten in de kleur zwart, steken deze samen met de schroeven wel mooi af ten aanzien van de rest van de kast.


Voor ongeveer 120 euro haal je een behuizing in huis die simplistisch is en je systeem op een goede temperatuur kan houden zonder daar veel geluid bij te produceren. Antec heeft niet echt bijzonderheden in deze kast verwerkt waardoor het enigszins een burgerlijke behuizing is geworden. Maar laten we eerlijk zijn, daar is toch niets mis mee?

Table of contents