2min

Benckmarks (2)


Met CaffeineMark worden een aantal tests uitgevoerd om de snelheid van Java-programma’s te meten op verschillende hardware en software configuraties. Op het moment van schrijven scoort de Galaxy Tab 7.7 vrijwel op iedere test de hoogste score. We dienen hierbij te benadrukken dat dit een momentopname is: over een paar maanden kan alles anders zijn. In de Sieve-test komt de Tab 7.7 als beste naar voren.


Met de Loop-test meten we de compiler optimalisatie van loops. Hoe hoger deze score, des te beter. Ook op deze test weet de Galaxy Tab 7.7 de beste score te behalen.


Met de Logic-test zien we met welke snelheid de tablet instructies kan uitvoeren. Op dit punt scoort de Galaxy Tab 7.7 op het moment van schrijven met kop en schouder boven de rest uit. Terwijl de rest tussen de 12 en 13 scoort, weet de Tab 7.7 een ongekende score van 17,680 te behalen.


Ook op de String-test zien we dat de Galaxy Tab goed scoort op het moment van schrijven. De Toshiba AT100 en Packard Bell Liberty Tab scoren wel een stuk beter. Toch laat de Tab 7.7 genoeg van haar concurrenten ver achter zich.


De Float-test simuleert een 3D-rotatie van objecten rond een denkbeeldig punt. Opnieuw behoort de Galaxy Tab 7.7 tot de betere tablets, hoewel het toch zijn meerdere moet erkennen in de Transformer Prime.




In de Overall-score, uiteindelijk het belangrijkste punt van CaffeineMark, komt de Galaxy Tab 7.7 als een van de beste tablets uit de verf. De Tab 7.7 is misschien klein en fijn van formaat, maar de testen laten zien dat het een grote krachtpatser is die de concurrentie goed aankan.