3min

Uiterlijk

Voorzijde


Je zou de Galaxy Tab 7.7 kunnen omschrijven als het kleinere broertje van de Galaxy Tab 10.1, maar dat is wel erg kort door de bocht. Er zijn wel degelijk een aantal verschillen tussen beide tablets. Om te beginnen is de naam van de fabrikant niet langer op de langste zijde van de tablet vermeld, maar op de korte. Ook de cameralens, nabijheidssensor, lichtsensor en het luistergedeelte bevinden zich op de kortste zijde. Door deze vormgeving wil Samsung wellicht benadrukken dat de Tab 7.7 bedoeld is om verticaal of in portretmodus te bedienen. Maar dankzij de ingebouwde accelerometer is de tablet op alle vier de zijden prima te gebruiken.


Aan de bovenkant van de voorzijde zijn zoals gezegd de nabijheidssensor, lichtsensor, cameralens en het luistergedeelte verwerkt. Tevens valt op dat Samsung wederom geen gebruik heeft gemaakt van fysieke knoppen op de voorzijde om zo optimaal gebruik te kunnen maken van het beeldscherm.

Achterzijde


Wie de achterzijde van de Galaxy Tab 7.7 vergelijkt met andere tablets, ziet een verschil tussen dag en nacht. Zo heeft de Tab 7.7 niet langer de plastic behuizing die we bij zo veel modellen in het verleden hebben gezien. Terwijl de Tab 10.1 alleen aan de bovenzijde een kleine strip aluminium had, is de hele achterzijde van de Tab 7.7 voorzien van dit materiaal. Hierdoor voelt de tablet zeer stevig aan en ligt deze goed in de hand. Persoonlijk vind ik het wel mooi om het contrast tussen het plastic aan de voorzijde en de aluminium behuizing aan de achterzijde te zien.


Een ander aspect dat onmiddellijk opvalt aan de achterzijde is de naam van de fabrikant. Op andere modellen heeft Samsung haar naam plat op de behuizing gedrukt. Bij de Galaxy Tab 7.7 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf ervoor gekozen om haar naam in reliëf weer te geven. Een leuke finishing touch zodat Samsung niet bij ieder model hetzelfde design hoeft toe te passen.

Aan de bovenzijde zijn de cameralens van de 3 megapixel camera en LED-flitser bevestigd. Rechtsbovenin de hoek is de GPS-antenne verwerkt. Linksonderin de hoek bevindt zich de hoofdantenne die bepalend is voor de signaalsterkte.

Zijkanten


Resten alleen de vier zijkanten nog. Te beginnen bovenin. Daar zit de audio-aansluiting om de bijgeleverde oordopjes in te pluggen. Rechts daarvan bevindt zich een piepklein gaatje: dit is de microfoon. Deze is alleen ingeschakeld als je de luidsprekerfunctie gebruikt of video’s opneemt.

Aan de onderzijde zit de multifunctionele aansluiting. Hier kun je de 30-pinsconnector op aansluiten om de tablet op te laden, of aan je computer te koppelen. Ook kun je hier de optionele keyboard dock van Samsung op aansluiten. Links en rechts van de aansluiting zitten twee kleine speakers die de tablet van stereogeluid voorzien. Ook is er nog een tweede gaatje te vinden waar een tweede extra microfoon in zit verwerkt.

Aan de rechterzijde zitten twee fysieke knoppen. De kleinste knop dient om het toestel in- en uit te schakelen of vergrendelen. De grote knop is de volumeregelaar.

Aan de linkerzijde kun je de simkaart plaatsen voor als je gebruik wilt maken van de 3G-connectiviteit. Tevens is hier een sleuf te vinden om een micro-SD-kaart te plaatsen. Hiermee kun je de opslagcapaciteit uitbreiden met nog eens 32 GB.