2min

Camera


Zoals alle tablets is ook de Galaxy Tab 7.7 voorzien van een dubbele camera. De hoofdcamera heeft een resolutie van 3 megapixel met autofocus en enkele LED-flits. Hiermee is het mogelijk om een video met 720p-kwaliteit op te nemen. Aan de voorzijde zit een 2 megapixel camera.

Met de camera’s is het mogelijk om opnamen met diverse fotostanden te maken. Standaard staat deze ingesteld op één opname, maar het is ook mogelijk om een Smile shot, panorama of actiefoto te schieten. Daarnaast kun je de timer inschakelen met intervallen van 2, 5 of 10 seconden. Ook het instellen van de belichtingswaarden is geen enkel probleem met de Tab 7.7.

Het aantal effecten dat Samsung ter beschikking heeft gesteld is wel erg beperkt: negatief, grijstinten en sepia zijn de enige effecten die je aan je foto’s kunt geven. Ten slotte heeft Samsung nog een aantal hulpmiddelen ter beschikking gesteld om nog betere foto’s te maken. Zo kun je richtlijnen inschakelen om de objecten op je foto’s te centreren, GPS-tagging aanzetten en de witbalans en resolutie instellen.

Inzoomen behoort met de Galaxy Tab 7.7 niet tot de mogelijkheden.

Foto’s


Binnen, goede belichting


Binnen, slechte belichting met flits


Buiten, dichtbij


Buiten, veraf


Ondanks de lage resolutie van slechts 3 megapixels is de kwaliteit van de foto’s zeker niet slecht. De scherpte van de foto’s zijn boven verwachting en de details zijn redelijk goed zichtbaar. Met de Galaxy Tab 7.7 kun je dus een prima foto maken.

Video


Wie de onderstaande video bekijkt zal het met me eens zijn dat de videokwaliteit van de Galaxy Tab 7.7 redelijk is. De auto’s komen niet met grote schokken voorbij maar het schokt wel een beetje, daar kunnen we niet omheen. De geluidsopname bij de video is verder prima, het is mogelijk om onderscheid te maken tussen auto’s die vanuit de verte komen aanrijden of die snel voorbij razen. Je moet er wel op letten dat je de microfoons niet met je handen afdekt als je een video opneemt omdat je de video waarschijnlijk in landschap opneemt en dan precies je handen over de microfoons heen kan leggen.