1 min

Benchmarks (1)

Ik heb het inmiddels al een aantal keren gezegd dat de Galaxy Tab 7.7 over een 1,4 GHz dual-core Exynos processor beschikt. De vraag is dan ook hoe deze tablet het doet ten opzichte van de concurrentie. We beginnen met NBench. Met deze benchmark meten de kracht van de processor. Zoals de onderstaande tabel laat zien heeft de concurrentie het nakijken. De Galaxy Tab 7.7 voert weliswaar de lijst aan, maar de Transformer Prime van Asus en HTC Flyer volgen op korte afstand. De grafiek laat duidelijk zien dat de Tegra 2-processor beduidend langzamer is dan de processor van eigen makelaardij.



Met de BenchmarkPi meten we de snelheid van de CPU. Het is een test waarmee wordt berekend hoeveel milliseconden de processor nodig heeft om het algoritme van Pi te berekenen. Uit deze test blijkt dat de Galaxy Tab 7.7 niet tot de snelste tablets behoort.



Met de onderstaande benchmark meten we de kracht van de grafische processor (GPU). Hoe hoger de framerate, des de beter je games kunt spelen op de tablet. Uit deze test blijkt dat de Galaxy Tab 7.7 opnieuw tot de favorieten behoort. Met een score van 59,4 FPS kunnen gameliefhebbers hun hart ophalen met de Tab 7.7.