3min

Uiterlijk

Voorkant


De voorzijde is voorzien van een 4.3 inch Super AMOLED capacitief touchscreen. Dit scherm beschikt over een resolutie van 540 x 960 pixels en heeft een pixeldichtheid van 256 ppi. Onderin zijn drie aanraakgevoelige knoppen verwerkt: de Vorige-toets, de Home-button, en een knop waarmee je recentelijk geopende apps kunt bekijken. De buitenkant van het scherm is voorzien van een zwarte bezel die naadloos aansluit op het scherm.

Rechtsbovenin heeft HTC een kleine camera verwerkt. Zodoende kun je heel eenvoudig foto’s van jezelf maken of videobellen met je vrienden. Echter, de kwaliteit van deze camera is met 1.3 megapixels niet te vergelijken met de 8 megapixel camera op de achterzijde. Helemaal bovenin is de luidspreker te vinden. Onzichtbaar voor het blote oog zijn de meldings-LED en de nabijheidssensor. Deze bevinden zich respectievelijk aan de linkerkant en rechts onder de luidspreker.


Achterkant


Het eerste element waar onmiddellijk je oog op valt is de camera. De 8 megapixel camera is boven in het midden verwerkt en voorzien een glimmend rode rand. Rechts daarvan bevindt zich de enkelvoudige LED-flitser. De plaatsing van de camera is een hele verbetering ten opzichte van de One V. Deze heeft HTC te veel aan de rand geplaatst, waardoor het lastig is om foto’s te schieten of video’s op te nemen zonder dat je vinger in beeld verschijnt.

Helemaal onderin vinden we het Beats Audio-logo terug. Evenals de One X en One V is de HTC One S voorzien van een chip die voor een geweldige muziekervaring moet zorgen. Daarover verderop in deze review meer. Onder het logo is een tweede speaker verwerkt. In het midden van het toestel heeft HTC de naam haar bedrijf gegraveerd.

Evenals de One X en One V heeft de HTC diverse materialen verwerkt in dit toestel. Aan de onder- en bovenkant van de achterzijde is een rubberachtige coating aangebracht. De rest van het toestel is voorzien van een aluminium behuizing. Hierdoor voelt de One S niet alleen stevig en robuust aan, maar ligt hij bovendien ook lekker in de hand.


Zijkanten


Aan de linkerkant heeft HTC de micro-USB-aansluiting verwerkt. Deze poort dient om het toestel aan de lader of de computer te koppelen. Rechts zijn twee fysieke knoppen te vinden om de muziek harder of zachter te zetten. Aan de onderkant is een klein puntje te zien: de microfoon. Op de bovenzijde is een derde fysieke knop verwerkt: de aan/uitknop. Tevens kun je hiermee het toestel vergrendelen en ontgrendelen. Linksbovenin is de aansluiting voor de headset te vinden.

In het midden van de bovenzijde is een kleine inkeping te vinden. Deze dient om het toestel te openen en de simkaart te plaatsen. Aanvankelijk zag ik deze over het hoofd en probeerde ik het toestel aan de onderzijde van de achterkant te openen, maar de simkaart dient dus aan de bovenzijde geplaatst te worden.


Binnenkant


Als we verder kijken naar de binnenkant zien we dat de rode kleur van de camera is doorgetrokken aan de binnenzijde zodat het één geheel vormt. Hierbij dient de aantekening gemaakt te worden dat de HTC One S alleen in combinatie met een micro-simkaart gebruikt kan worden. Mocht je daar niet over beschikken, dan kun je deze tegen een vergoeding aanvragen bij je provider. De HTC One S heeft geen slot om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart.