Hardware

Scherm


Het True HD IPS-scherm van de Optimus 4X HD oogt geweldig goed. De kleuren zijn dik in orde en over de helderheid van het scherm hoeven we ook niet te klagen, naast de One X en Galaxy S III zijn de kleuren echter wel net wat fletser. Qua scherpte doet LG mee met de besten. Per inch bevat de Optimus 4X HD 312 pixels, wat even veel is als de One X en zelfs iets meer dan bij de Galaxy S III. De iPhone 4S gaat er wil dik overheen met 329 pixels per inch.

Wel moet gezegd worden dat het display vrij gevoelig is voor vingervlekken, wat altijd een nadeel is, vooral wanneer het uiterlijk zo goed is. Een ander nadeeltje is dat het scherm vrij diep onder het oppervlak ligt waardoor de kijkhoek wat minder wordt. Het is verder geen groot nadeel, maar we zijn inmiddels beter gewend van het gemiddelde toestel.Accu


De Optimus 4X HD heeft een accu van 2150 mAh en dat is wederom ongeveer gelijk aan de capaciteit van de Galaxy S III, maar wel wat meer dan de One X. Met deze accu kan je een dag ruim rondkomen, maar twee dagen zit er veelal niet in, al ligt het natuurlijk ook aan de manier waarop je je toestel gebruikt. Veel muziek luisteren, gamen en internetten komt logischerwijs niet ten goede van de accuduur.

Knoppen


Wat speciale aandacht willen we besteden aan de volumeknoppen. Deze zijn door de twee metaalkleurige randen niet zo makkelijk te vingen, ook al steken ze wat uit. Daarnaast heb je ook het probleem dat ze vrij stroef zijn en zodoende lastig in te drukken zijn.

De knoppen zijn dus niet alleen moeilijk te vinden, maar ook moeilijk in te drukken. Het maakt deze knoppen gewoon lastig te bedienen.