2min

Prestaties (2)

Dan tot slot nog wat praktische tests, zoals hoelang houdt de accu het uit op een volle lading, hoe heet wordt deze nieuwe Macbook Pro Retina en start het systeem een beetje snel op.

We beginnen natuurlijk met de accuduur test. Die we wederom op Windows hebben uitgevoerd. We hebben hierbij de idle test tweemaal uitgevoerd om zeker te zijn van onze score en deze komt helaas niet in de buurt van de 7 uur die Apple beweert. Wij bleven steken op een dikke 4 uur. Uiteraard heeft Apple gemeten op Mac Os X en wij op Windows, dat zou het verschil deels kunnen verklaren maar niet volledig.De SSD van deze Macbook Pro scoorde uitzonderlijk goed, onze verwachting was dan ook dat deze erg goed uit de opstarttest zou komen.
Met 17,9 seconde scoort de Macbook Pro goed, maar lang niet zo goed als bijvoorbeeld de Samsung Series 9.Ook kijken we natuurlijk hoe warm het systeem wordt. We doen dit door Prime95 een half uur lang het systeem te laten stressen en nemen vervolgens de temperatuur van de CPU op.Zoals duidelijk te zien is kan dit systeem aardig warm worden. Ook de behuizing aan de kant van het scherm wordt erg warm wanneer we de CPU voor een langere tijd stressen. Uiteindelijk haalt de CPU 74 graden. Op dat moment was de behuizing aan de kant van het scherm zo’n 38 graden. Als we de resultaten vergelijken met andere laptops dan scoort deze Macbook Pro Retina gemiddeld.Ook het geluid wat de Macbook van zichzelf maakt is belangrijk. Iedereen wil tegenwoordig een systeem dat zo min mogelijk lawaai maakt. In dit geval betekent dat goed nieuws want de Macbook Pro Retina is een van de stilste systemen die we tot op heden hebben getest. Alleen bij hele zware belasting draaien de ventilators op volle toeren en gaat het geluidsniveau omhoog maar allemaal binnen zeer acceptabele grenzen.