2min

Tags in dit artikel

, , ,

Accessoires en uiterlijk

Accessoires


HTC levert de One X+ in combinatie met een pinnetje om de sim-lade te kunnen openen, een stroomadapter met bijbehorende micro USB-kabel en een headset met één knop op de afstandsbediening. De headset is van het type earbud, waar ik persoonlijk geen fan van ben. Vooral bij telefoons van deze prijs wil ik eigenlijk te allen tijde een in-ear headset geleverd zien worden. Gezien HTC’s samenwerking met Beats vind ik het nog kwalijker dat er een relatief goedkope headset met de One X+ wordt geleverd.


Uiterlijk


Wat betreft het ontwerp zijn de HTC One X en de One X+ vrijwel gelijk aan elkaar, op een aantal rode accenten na. Zo zijn de Android-knoppen bij de One X+ rood in plaats van wit zoals bij de One X. Ditzelfde geldt voor een accent rondom de lens van de camera en het Beats-logo op de achterkant. Hier vind je ook vijf goudkleurige cirkeltjes, bedoeld om de smartphone in een optioneel dock te plaatsen.

Natuurlijk blijft ook het verschil in de kleur van de behuizing bestaan, de One X is te verkrijgen in wit en grijs, de One X+ in zwart en wit. HTC heeft aangegeven dat het een andere soort coating heeft gebruikt voor de behuizing waardoor deze nog wat stroever is geworden. Bij de One X was het al zo dat deze stevig in de hand lag, maar bij de One X+ is dat nog wat meer het geval.


De One X+ heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger en is dus gewoon een grote telefoon, maar dat is per individu verschillend of dat een obstakel is, of juist helemaal niet.

Helaas is de HTC One X+ niet uit te breiden met een Micro SD-kaartje, al is de 64GB aan opslagruimte voor de meesten ruim genoeg. De One X+ is overigens überhaupt niet te openen, wat betekent dat de accu ook niet vervangen kan worden.