4min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (CPU & Accu)

CPU


De One X+ is er qua hardware op vooruit gegaan, dat is vrijwel het gehele idee achter het lanceren van de update voor de One X. Dat gegeven willen we dan natuurlijk ook terugzien in de benchmarks die we met smartphones draaien.

In BenchmarkPi weet de One X+ het getal Pi in een minimale tijd van 355 milliseconden te berekenen. De One X deed daar 360 milliseconden over. Dat is dus een verschil, maar 5 milliseconden is niet wereldschokkend, dat mag duidelijk zijn.


In CPU Benchmark wordt de CPU eveneens getest door verschillende berekeningen af te werken. Opvallend genoeg is de One X+ een stukje trager dan de One X in deze test. Het verschil van 32 milliseconden is daarnaast ook redelijk groot te noemen.


Accu


Naast de snellere processor heeft de One X+ een accu met een grotere capaciteit. Dat betekent in principe dat de One X+ langer moet kunnen werken op een enkele acculading, maar door de aanwezigheid van een snellere processor zou dit natuurlijk weer teniet kunnen worden gedaan.

De One X+ krijgt een score van 440 punten in AnTuTu Tester, wat de telefoon alsnog in de onderste regionen van de grafiek doet belanden. De originele One X draaide deze test niet goed dus de vergelijking kunnen we hier niet maken.


Om er toch achter te komen of de HTC One X+ een betere accu heeft heb ik GLBenchmark 2.5 er bij gepakt en bijgehouden hoe lang beide telefoons met een volledige lading het uithouden met een voortdurende test, ingesteld op 60 FPS en 50 procent helderheid van het scherm. De One X kon de test gedurende 136 minuten draaien, de One X+ houdt het 162 minuten uit. Dat betekent dat de One X+ het zo’n 19 procent langer uithoudt onder volle belasting. Het is nog steeds niet geweldig lang, maar het is een duidelijke verbetering. De accu is er qua capaciteit 17 procent op vooruit gegaan, het lijkt er dus op dat HTC ook nog wat andere zaken heeft aangepast om het energieverbruik in te perken ondanks de betere hardware.