2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardware en bouwkwaliteit

Hardware


De HTC One X+ is voorzien van de Nvidia Tegra 3-chipset. De quad-core processor is geklokt op een verbazingwekkende snelheid van 1,7 GHz, waardoor we verderop in de benchmarks wel het één en ander verwachten van de One X+. De GPU is een GeForce 2-chip, deze is bij Techzine nog niet eerder langsgekomen in een recensie, dus ook hierbij is ons interesse betreffende prestaties direct gewekt.

Het scherm van de One X+ is een LCD2-paneel met een resolutie van 720 bij 1280 pixels en een afmeting van 4,7 inch. Met deze eigenschappen heeft dit scherm een pixeldichtheid van 312 pixels per inch, wat iets onder de huidige standaard van rond de 320 pixels per inch ligt. Het schermpaneel wordt beschermd door een laag Gorilla Glass 2-glas.

Het werkgeheugen van de One X+ bedraagt 1GB en in plaats van de 32GB aan opslagruimte van de originele One X, is de One X+ voorzien van 64GB aan opslagruimte. Door de grotere accu en de extra opslagruimte is de One X+ met zijn gewicht van 135 gram net wat zwaarder dan de originele One X, welke 130 gram woog.


Bouwkwaliteit


De HTC One X+ voelt stevig aan. Na op verschillende plaatsen druk uitgevoerd te hebben is te concluderen dat er weinig beweging in de behuizing is te krijgen. Wel valt op dat het scherm niet overdreven goed beschermd is, vooral aan de linkerzijkant gaat het paneel flikkeren wanneer op een aantal locaties druk wordt gezet.

De standby-knop is enigszins wiebelig, maar het is zeker niet zo storend dat je je er tijdens dagelijks gebruik aan gaat storen. Het is een detail dat wellicht op gaat vallen als je er op let, meer niet. De lens die wat uit de behuizing van de One X+ steekt is opnieuw een opmerking waard. Het zou kunnen dat deze beschadigt wanneer je de telefoon op een wat ruwere ondergrond legt. Pas hier dus mee op.