4min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (GPU)

Net als een verbeterde CPU, kreeg de One X+ eveneens een verbeterde GPU. Dit zien we ook direct terug in de tests. De One X+ scoort ten opzichte van de One X zo’n 20 procent beter, wat natuurlijk een aardige verbetering is. Met een score van 57 frames per seconde scoort de One X+ in deze test bijna tegen het maximum van deze benchmark aan. Opvallend genoeg wordt de One X+ geklopt door de One S.


GLBenchmark 2.5 is een stuk zwaarder dan Nenamark 2, wat terug te zien is in de veel lagere FPS-scores. Met 18 frames per seconde wordt de One X+ opnieuw geklopt door de goedkopere One S, maar presteert deze wel weer beter dan de One X.

In dit geval is de betere prestatie van de One S nog niet zo verwonderlijk, deze smartphone heeft een lagere schermresolutie. Bij de onscreen test wordt de resolutie van het scherm gebruikt. Een lagere resolutie vereist ook minder rekenkracht.


In de offcreen-test wordt dat verschil in schermresoluties weggenomen, de smartphones worden geforceerd om de test in Full HD te laten draaien. Hierdoor is beter te zien hoe de GPU’s van toestellen presteren ten opzichte elkaar. Ook hier blijkt de One S beter te presteren dan de One X+ die we hier testen. Als je het bij HTC wil houden en de smartphone vooral voor gaming wil gebruiken, dan is de HTC One S een goedkopere én betere optie.