3min

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De Samsung ATIV Smart PC wordt geleverd in combinatie met een acculader en een dockingstation. In de aanzienlijke doos van de ATIV Smart PC vind je verder een aantal boekjes over de tablet zelf en over het gebruik van Windows 8.

Dankzij het meegeleverde dockingstation is de ATIV Smart PC vrij compleet bij levering. Het enige wat je je misschien nog zou wensen is een draaghoes, maar dat is zeker geen vereiste. Ten opzichte van de Acer Iconia W510 is er echter weinig extra’s qua accessoires. Voor die meerprijs zou je wellicht iets meer verwacht kunnen hebben.

Uiterlijk


De Samsung ATIV Smart PC wordt geleverd in de kleuren mystic blue of gewoon wit. Van Samsung ontving ik de blauwe variant. Vanuit de meeste hoeken is dit een in subtiele, mooie kleur. Soms neigt deze iets naar zilver en soms iets naar paars.



Het scherm van de ATIV Smart PC is net als bij de meeste tablets van Samsung vrij langwerpig. In vergelijking met de 4:3-verhouding van bijvoorbeeld de iPad is dat altijd een wat rare gewaarwording. Het betekent voor mij persoonlijk dat ik de tablet bijna automatisch in landschapsmode ga gebruiken in plaats van portretmode, wat bij de iPad min of meer automatisme is. Om eerlijk te zijn vind ik het scherm persoonlijk te langwerpig om de tablet op treffende manier te kunnen gebruiken in portretmode.

Samsung heeft de ATIV Smart PC voorzien van een uiterlijk wat goed bij de recente ontwerpen van het Zuid-Koreaanse past. Zo doet het ontwerp van de ATIV Smart PC denken aan bijvoorbeeld de Galaxy S III en Note II. Dat komt bijvoorbeeld door de afgeronde hoeken, het materiaal, de kleur en de iets gebolde achterkant.



Op de voorkant van de ATIV Smart PC vind je geen knoppen, behalve de Windows-knop waarmee je terug gaat naar de Modern UI-omgeving van Windows 8. Links en rechts van het scherm zitten speakers en boven het scherm zitten een camera en lichtsensor. Op de bovenkant zitten knoppen voor het in- en uitschakelen van het systeem en het vergrendelen van de schermrotatie. Verder heeft Samsung hier ook een 3,5 millimeter-aansluiting voor een headset geplaatst, alsook twee microfoons, een USB 2.0-poort, een micro SD-poort en een USIM-poort. De linker zijkant bevat een volumeschakelaar en een micro HDMI-poort, de rechter zijkant herbergt de S-Pen, de stylus van Samsung.



Bouwkwaliteit


De Samsung ATIV Smart PC voelt degelijk aan. In de behuizing zit wel wat speling, maar dit is zeker niet zorgelijk. Zo gaat het scherm bijvoorbeeld niet overmatig flikkeren wanneer je druk zet op de voor- of achterkant van de tablet. Bovendien zijn de naden in de behuizing goed weggewerkt, het lijkt er op dat Samsung deze aan elkaar heeft gelast, waardoor deze ook bijna niet voelbaar zijn.

De knoppen voelen solide aan, maar de klepjes over de poorten zijn net wat minder praktisch. Deze zijn namelijk moeilijk terug te doen na gebruik. Dit geldt vooral voor de klepjes op de USIM- en micro SD-poorten. Gelukkig zijn dit wel de poorten die je vermoedelijk het minst vaak zal gebruiken.