2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardware en bouwkwaliteit

Hardware


In de LG Optimus G vind je voor het rekenwerk een quad-core Qualcomm Krait-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz. De CPU werkt samen met een Adreno 320 GPU. Beide onderdelen zagen we ook terug in Sony’s huidige vlaggenschip, de waterdichte Xperia Z (review). De processor en grafische chip worden bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen.

Het scherm heeft een afmeting van 4,7 inch en de schermresolutie bedraagt 768 bij 1.280 pixels. Dat komt neer op 318 pixels per inch. In vergelijking met de meeste topmodellen van de concurrentie is de schermresolutie wat magertjes, Full HD-schermen zijn nu de norm. Het scherm is van het type IPS en het wordt beschermd door een laag Gorilla Glass 2.

Voor het schieten van foto’s is de LG Optimus G aan de achterkant voorzien van een 13 megapixel camera die bovendien video’s in Full HD vastlegt tegen een framerate van 30 beelden per seconde. De camera wordt bijgestaan door een led-flitser. Aan de voorkant vind je nog een tweede camera, met een resolutie van 1,3 megapixel.

De opslagcapaciteit van de Optimus G bedraagt 32GB, waarmee de LG-telefoon ten opzichte van zijn Google-broer een voordeel heeft. Beide telefoons zijn niet uit te breiden met een micro SD-kaartje, dus het blijft bij de respectievelijke 32 en 16GB.


Bouwkwaliteit


De behuizing van de LG Optimus G voelt stevig aan. Hard op het scherm drukken levert geen vlekken in het onderliggende paneel op, ook als je kracht uitoefent op de uiteinden van de telefoon ontstaan er geen vlekken. Wat dat betreft is de Optimus G prima in orde. Er zit wel wat speling in de knoppen aan de zijkant, maar zeker niet zo veel dat het ook storend is.

Voor een topmodel vind ik het gebruikte materiaal niet erg indrukwekkend. Waar Apple en HTC bijvoorbeeld glas en aluminium gebruiken, zijn er ook partijen als Samsung, Sony en LG die nog altijd vasthouden aan het minder duurzame plastic. Tijdens onze gebruiksperiode ontstonden er al meerdere krasjes in de behuizing en met plastic loop je altijd de kans op breuken in de behuizing bij een val. Aan de andere kant is een plastic behuizing natuurlijk wel goedkoper, maar bij een topmodel moet het wat mij betreft óók draaien om kwaliteit, niet alleen de prijs. De verhouding tussen die twee factoren moet een goede mix zijn.