2min

Verpakking, ontwerp & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


Je vindt in de stijlvolle verpakking van de Motorola Moto X aardig wat zaken. Dat is opvallend, want bij de Moto G voegt Motorola niet eens een stroomadapter toe. Naast de Moto X zelf vind je een micro USB-kabel, een pakje met een pinnetje om de simkaart te verwijderen en een bundeltje met zes boekjes. Motorola heeft er niet voor gekozen om een headset mee te leveren, voor een high-end model is dat toch een wat eigenaardige keus.

De netstroomadapter is opvallend, deze is namelijk voorzien van een dubbele USB-poort. Zo kan je met deze lader dus niet enkel je eigen smartphone opladen, maar desgewenst ook een ander mobiel apparaat. Gezien de stroomuitvoer van 1.15 ampère zou ik niet aanraden om je smartphone en tablet aan deze lader te leggen als je ze weer snel nodig hebt.


Ontwerp


De Moto G heeft een uitzonderlijk ontwerp, dat vooral bestaat uit veel rondingen. De voorkant is zoals gebruikelijk gewoon plat, maar verder zijn alle andere vlakken over het algemeen wel voorzien van een radius. Dat geeft de Moto X een ergonomisch en interessant uiterlijk.

Motorola beweert duizenden handen te hebben gemeten en veronderstelt dat het formaat van dit toestel ideaal is. Daar kan ik redelijk in meegaan, ik heb moeite om bij de uiterste hoeken van het scherm te komen als ik het toestel met één hand wil bedienen, maar het kan er zeker mee door.


De achterzijde van het toestel is voorzien van een patroon dat aan carbon doet denken. Met Moto Maker heb je de keus uit een scala aan patronen, al dan niet voelbaar. Wij zullen het moeten doen met hetgeen Motorola als standaard heeft gekozen.

Uiterlijk


Op de voorkant van de Moto X vind je het scherm, daarboven zit een speaker voor telefoongesprekken, geflankeerd door een nabijheids- en lichtsensor aan de ene kant en een camera aan de andere zijde.


Onderaan vind je enkel een wat opzichtig ogende opening waarachter de primaire microfoon zit. Dit had veel netter kunnen worden weggewerkt. De Android-knoppen zijn naar Google’s wens in het scherm verwerkt.

De bovenkant is uitgevoerd met een headset-aansluiting en een secundaire microfoon. Onderop het toestel zit netjes centraal de USB-aansluiting om de accu te laden. De linkerzijde bevat een lade waarin een nanosimkaart past. De rechterzijde herbergt een aan/uitknop en een volumeschakelaar.


Zoals de meest moderne smartphones is ook de Moto X niet te openen. Je kan het dus vergeten om snel een accu te wisselen. Oplettende lezers merken ook op dat er geen microSD-poort in de Moto X aanwezig is. Wel krijg je van Google twee jaar lang 50GB opslagruimte in Google Drive.