2min

Geluid, scherm & accuduur

Geluid


De Moto X beschikt over een monospeaker die op de achterkant van het apparaat is geplaatst. Omdat de achterkant bol is, wordt het geluid niet geblokkeerd wanneer je de telefoon op een vlakke ondergrond legt.

Ondanks dat het om een monospeaker gaat komt er qua volume toch een respectabel geluid uit de smartphone. Het geluid mist wel wat detail, maar is toch goed aan te horen. Op het hoogste volume is bijvoorbeeld nauwelijks sprake van vervorming. Lage tonen zijn niet echt aanwezig, zoals over het algemeen ook het geval is met smartphones.

Motorola heeft geen headset meegeleverd met de Moto X.


Scherm


Het scherm van de Moto X meet 4,7 inch en Motorola doet niet mee aan de trend om in elk topmodel maar klakkeloos een Full HD-scherm in te proppen. Dat is in mijn optiek ook niet nodig, want met 312 pixels per inch ga je je niet storen aan individuele pixels. Het scherm is scherp genoeg.

Motorola koos voor een AMOLED-scherm en die keuze is ongetwijfeld mede tot stand gekomen met de Active Screen-functie in het achterhoofd. Het gehele scherm kan zwart blijven, afgezien van de locatie waarop wel iets getoond wordt. Dat oogt prima en zorgt ook voor besparing van het stroomverbruik.

Voor de bescherming van de display is gekozen voor het alom bekende Gorilla Glass. Van krassen zal je dus niet snel last krijgen. Wel is het beschermpaneel redelijk reflectief waardoor het met tegenlicht minder eenvoudig is om het scherm af te lezen.

Accuduur


De accucapaciteit van de Moto X bedraagt 2.200 mAh. Voor een high-end telefoon met Android is dat aan de krappe kant. Deze specifieke chipset hebben we echter nog niet langs zien komen, dus het is toch de vraag hoe de smartphone presteert in onze accutest.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


De Moto X heeft voor een uur aan video aardig wat accucapaciteit nodig. Ook bij normaal gebruik heb ik gemerkt dat de accu doorgaans niet toereikend is voor meer dan een dag op één lading. Je zal de dag wel doorkomen op een lading, maar meer hoef je van deze smartphone gewoon niet te verwachten.