2min

Prestaties (systeem)

Motorola heeft gekozen voor de Snapdragon S4 Pro-chipset. Een opvallende keuze omdat de Snapdragon 800-chipset ook voor handen was toen de Moto X lanceerde. Wellicht heeft het te maken gehad met de prijs die de smartphone moest krijgen. De verwachtingen voor de prestaties liggen desalniettemin niet erg hoog voor een topmodel.

In de algemene systeemtest AnTuTu X Benchmark kan de Moto X weinig potten breken, net als de Nexus 5, die andere Google-telefoon.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Er is maar één test waarin de Moto X het écht laat liggen en dat is de CPU-benchmark. Daarin is te zien dat de Moto X qua processorcapaciteit gewoon echt niet meer van deze tijd is als high-end toestel. Opvallend is dat ook de Moto G in deze benchmark een betere prestatie laat noteren.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – CPU


Qua systeemprestaties slaat de Moto X helaas, maar volgens verwachting een flater. Op de meeste onderdelen (UX, RAM, I/O) scoort de Motorola-smartphone al aanzienlijk minder dan de concurrentie, maar de processor valt volledig door de mand. Gelukkig draait Android over het algemeen wel gewoon soepel en merkt de gebruiker hier over het algemeen niet zoveel van.