2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gameplay

De gameplay van dit spel is te vergelijken met SimCity, je bouwt en ziet de gevolgen hiervan. Een leuke mogelijkheid in dit spel is dat je mensen ouder worden. Je moet dus zorgen dat er een balans is tussen jong en oud, dus geen vergrijzing of een babyboom.

In dit spel kan je ook vechten, alleen verwacht hier niet te veel van, want dit spel is bedoeld om steden te bouwen. Als je echt puur voor vechten gaat dan kan je beter een ander spel kopen zoals bijvoorbeeld Age of Empires.

Je mensen moeten de bakker, kledingswinkel en andere mogelijkheden dicht bij hun huizen hebben, want als ze er ver voor moeten lopen denken de mensen dat er niks is en kunnen ze dus niet aan behoeftes komen. Als je te veel mensen hebt en te weinig werk, worden ze ontevreden en dus boos. Als je te weinig mensen heb en te veel werk, dan doen je gebouwen niks en worden deze inactief.

Je moet er ook voor zorgen dat mensen voldoende spirituele steun hebben dus je moet ook tempels gaan bouwen, in deze tempels kan je zien wie er blij zijn of zelfs woedend. Er kunnen ook ongelukkige dingen gebeuren in je stad, er kan een brand uit breken of er heerst een ernstige ziekte, dit moet je als gouverneur ook zien op te lossen.

Helaas zoals de meeste citybuilder games, heb je tijden dat je echt niks zit te doen en dat is saai en vervelend. Maar soms heb je plotseling ineens wel weer veel te doen. Een andere minpuntje is het feit dat het vinden van je basis niet goed is aangegeven op de kaart.